Бисер Михайлов свика Щаба за защита при бедствия, институциите готови за зимата

Под ръководството на областния управител Бисер Михайлов днес се проведе заседание на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и взаимодействие с Националния щаб във връзка с предстоящия зимен сезон 2016-2017 г. и Заповед № Р-148 от 10.10.2016 г. на министър-председателя Бойко Борисов.

Целта на заседанието бе да осигури координация между институциите в провеждането на превантивни действия за осигуряване на нормално функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите на населението при усложнена зимна обстановка.

Всички регионални структури и ведомства, участващи в заседанието, представиха информация за създадената организация и готовността за действия в усложнена обстановка през зимата.

Отчетено бе, че всички планирани дейности се изпълняват в график. Предстоят планирани проверки от експерти на Областна администрация – Благоевград, Областна дирекция на МВР – Благоевград, Регионална дирекция ПБЗН, Областен отдел „Автомобилна администрация“ и Областно пътно управление – Благоевград за състоянието на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на областта и готовността на опорните пунктове – специализираната техника за зимно почистване, инертни материали, сол и луга.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене