Бивш миньор простреля с пушка мъжа на племенницата си, окървавеният мъж пропътува сам 10 км до болницата

пушка

Скандал между роднини завърши със стрелба в дупнишкото село Дяково. Кирил Колчаков и зетят на брат му, 58-годишният Емил Асенов, се скарали в събота следобед. Афектираният Кирил Колчаков грабнал незаконната си ловна пушка и прострелял Емил Асенов, който в този момент кроил асмите на двора. С надупчено от сачмите на няколко места тяло Емил се качил на личния си автомобил и пропътувал 10 км до хирургичното отделение в Дупница. Спрял пред общинската болница, влязъл вътре и се свлякъл целият окървавен. Дежурни санитарки, медицински сестри и лекари се разтичали да помогнат на окървавения мъж, който бил прострелян в краката и едната ръка. След първоначален преглед веднага е закаран за „Пирогов“, тъй като най-вероятно сачма е засегнала важен кръвоносен съд и мъжът не усещал ръката си.

Дежурните лекари в събота съобщиха, че Емил Асенов е загубил много кръв и има опасност за живота му. Не се знае и дали сачмите в краката му не са засегнали мускули.

Стрелецът Кирил Колчаков е задържан за 24 часа в РУП – Дупница. Срещу него е започнато досъдебно производство за притежание на незаконно оръжие и за опит за убийство на Емил Атанасов.

Емил Атанасов е зет на брата на стрелеца Кирил Колчагов – Георги. Раненият мъж живее в София, дошъл бил да помогне на тъста си в селскостопанската работа. Двамата братя имат стари дрязги помежду си. Родителите им приписали апартамент в Дупница и имот в с. Дяково, община Дупница, на Георги Колчаков и на сестра му, затова другият брат бил ядосан и оттогава е и враждата между двамата братя. Кирил Колчаков е бивш миньор, дълги години е живял в Бобов дол, след пенсионирането се връща в родното си село Дяково.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене