ВИДЕО: Зам. министър на МРРБ Нанков: Гоце Делчев е отличник в регистрирането на блокове за саниране

С особена тържественост, днес в Гоце Делчев официално бяха открити двата санирани жилищни  блока на ул. „Бяло море“. Жилищните сгради бяха ремонтирани по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ по Оперативна програма за регионално развитие и благоустройство. „С помощта на МРРБ реализирахме редица проекти в общината. С днешния повод – откриването на тези два обновени блока в града ни можем с гордост да заявим, че в Гоце Делчев са одобрени за енергийно обновление още 22 такива жилищни сгради които са със 100% финансиране от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет“, каза кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов.

„Област Благоевград е шампион в регистрирането на жилища кандидатстващи за енергийно обновление а община Гоце Делчев е отличник в областта“, каза за. Министърът на МРРБ, Николай Нанков.

Гости на тържеството в Гоце Делчев бяха още: Обласният управител на пиринско, Бисер Михайлов, зам. областния управител, Асим Адемов, народният представител от ПП ГЕРБ от Гоце Делчев, Георги Андонов и народната представителка от Благоевград, Даниела Савеклиева. Областният управител, г-н Михайлов напомни на гражданите, че предстои отваряне на програмата за енергийно обновление на българските домове и за малки жилищни кооперации и за еднофамилни жилища и предимство за ремонт ще имат онези собственици, които навреме оформят документацията за кандидатстване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене