Министър Москов идва в Благоевград за наградите в памет на Джовани Фалконе

Министър на здравеопазването д-р Петър Москов ще бъде утре в Благоевград за церемонията по връчване на годишните награди на отличените в конкурса за магистрати и полицаи „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“, в памет на Джовани Фалконе. Тържествената церемония ще започне в 11:00 часа в зала „22 септември“. На нея ще присъстват кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, председателят на ОбС Радослав Тасков, много общественици и граждани.

Конкурсът се провежда за осма поредна година. Tой бе учреден през 2009 г. от Община Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия в България в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе (Giovanni Falcone) и подкрепен от проф. Мария Фалконе и фондация „Джовани и Франческа Фалконе“.

„С провеждането му ние си поставихме за цел да подпомогнем усилията на магистратите и полицаите, да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и за намаляване на криминалните прояви, каквито наблюдаваме в момента на локално и на национално ниво.

Надяваме се с общи усилия да успеем да наложим съвременни личности от институциите, олицетворяващи държавността, които да бъдат популярни и уважавани в обществото и пример за подражание на подрастващите“, съобщиха от Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград.

 

Освен министър Москов, който е и председател на Националния съвет по наркотични вещества и председател на Комисията за определяне на наградените магистрати и полицаи, гости на събитието ще бъдат и: посланикът на Италия  – Н.Пр. Стефано Балди, Леонардо Гуарнота (Генерален секретар на фондация „Джовани и Франческа Фалконе“, Палермо, Италия), Ерик Лейонмарк (Генерален секретар на неправителствена организация Европейски градове срещу наркотиците, Стокхолм, Швеция), посланикът на Румъния – Н.Пр. Йон Гълеа, комисар Флориан-Даниел Мазилу – аташе по вътрешните работи към посолството на Румъния, Митко Солаков – почетен консул на Казахстан, Областният управител на Благоевградска област – Бисер Михайлов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене