„Банско“ би дузпата на един от най-именитите си футболисти в разгара на сезона

Миналият през „Левски“, „Славия“, „Черноморец“ (Бургас) и „Ботев“ (Враца) халф Милен Василев бе изгонен за симулативна игра при домакинското 1:1 с „Чавдар“ (Етрополе) в 24-ия кръг от шампионата миналата събота

Във въпросния мач той влиза като резерва в 65-ата минута, 5 минути по-късно открива резултата, а в 80-ата без никаква видима причина самоволно напуска терена. Това принуждава треньора на „козлите“ Димитър Крушовски да вкара ветерана Красимир Дурчов на негово място, вместо на предвидения да излезе Илия Карапетров. В крайна сметка в настъпилия хаос и след последвалия червен картон на Георги Фикийн „Банско“ позволява изравняване в 90-ата минута.

След срещата Василев разпространява две различни версии – първата е, че нещо в крака го пресякло, а втората – че е получил разтежение. В понеделник обаче той не само че не куца, но и тренира на пълни обороти. Същата вечер изпълнителният директор на „козлите“ Крикор Румян го освобождава от отбора.

„Когато му съобщих, че ангажиментът му с нас приключва с незабавен ефект, той си призна, че е направил всичко умишлено като явна демонстрация срещу това, че е резерва в последните мачове. Не отричам, че Василев е много добър футболист, само че главата му не е чиста, защото се занимава с други неща, които му пречат и реално са сгромолясали кариерата му. Откакто е в „Банско“, сме му помагали всеки път, когато е имал нужда, правили сме десетки компромиси, но сега ни предаде и прошка няма. Колкото и да е малък нашият клуб, никой не е по-голям от него“, коментира Румян.

Милен Василев  беше привлечен в „Банско“ през лятото и до края на първия полусезон в Югозападната Трета лига бе неизменен титуляр. Стадион „Свети Петър“ пък е поредното място, откъдето ботевградчанинът е изгонен заради скандалното си поведение.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене