Лавина в Топ Преса: Още измамени от коварната схема на копривленските братя Лазарови!

БАЩА НА ПОЛИЦАЙ ОТ РАЗЛОГ: ТЕ МИ СЪСИПАХА ЖИВОТА!

ДВАМА ИЗМАМЕНИ ОТ АБЛАНИЦА: ТЕЗИ ЗАЩО ОЩЕ СА НА СВОБОДА?

Разследване Тодор ТОДОРОВ

Темата следи Симеон ВАЛЕНТИНОВ

Читатели на Топ Преса, преди повече от месец ва­шият любим вестник ви за­позна от първата си стра­ница с „Тайната история на братя Лазарови от село Коп­ривлен“. История, в която се разкри пъклена схема за из­мама с десетки жертви. Вие се западнахте с тази исто­рия – история на група хора, най-безцеремонно излъгани и експлоатирани от двама братя – Тодор Лазаров и Полицай Костадин Лазаров. При всеки опит жертвите им да си потърсят права­та, следват заплахи със саморазправа или завеждане на дело за клевета.

От няколко години братята Костадин и То­дор Лазарови от село Коп­ривлен предлагат работа в Германия на работници от цялата страна. С работниците се среща, договаря и из­праща Коста­дин Лазаров – служител на МВР – Гоце Делчев. Всич­ко започва с една обя­ва за работа, изготвена и публикувана в интернет пространство­то от Костадин Лазаров. В нея телефонният номер за връзка е личният номер на полицай Костадин Лазаров. Видели своя шанс, хората, прочели обявата, се свързват с полицай Лаза­ров. Той им обещава сигур­на работа, добри условия на живот и високо заплащане. Много скоро след пристига­нето си хората разбират, че всичко това е една голяма лъжа. Приоритетно се търсят електротехни­ци, тъй като те се счи­тат за висококвалифицирани работници в Германия. Хората се изпращат на гру­пи от около 4-5 чове­ка. Те пътуват с леки автомобили или ми­кробуси, осигурени от Тодор Лазаров. Той от години пре­бивава в Германия и там осигурява по­срещането и наста­няването на работниците. Първоначално с помощта на маке­донския гражданин на име Бане, хората биват регистрирани. Регистрацията обик­новено става в малки общини, разположени в близост до големите градове. В  схемата участват и немски адвокати. Използва се, че хората не знаят немски език и много лесно биват заблудени, че получават разрешителни за работа и законно пребиваване в Германия. Умишлено с тези хора не са сключвани договори, за да не биват свързвани официално с братя Лаза­рови. Освен с македонеца, Лазарови са работили и със сръбски гражданин с фамилия Трайковски, чиято съпруга е германка. В Гер­мания Тодор чрез негови познати – немски граждани, фалшифицира документите за здравни осигуровки на работниците. Схемата работи още от 2010 г. Известни са два обекта в Германия, на които са работили въпрос­ните хора. Първият обект е във Франкфурт, където на един адрес Тодор Лазаров е успял да регистрира над 40 работници. Вторият обект е в град Висбаден, където са строели къщи за войници на НАТО. Уговорката преди заминаването е, че в Герма­ния работниците ще получа­ват по 1200 евро месечно. Същите работят по няколко месеца, като първия месец получават договореното, а в следващите месеци парите постепенно им се намаляват и би­ват сведени до минимум.

Когато тази информация видя бял свят от страни­ците на вестник Топ Преса, редакцията моментално ни беше атакувана от единия от героите, бившия полицай Лазаров, който поиска да ни „купи“, в противен случай щял да плати на медии да ни резилят – и нас, и поли­цаите, които го разслед­ват.

Веднага след това с нас се свърза Ивелина Ангелова, която не само потвърди фактите на на­шето разследване, но и ги „украси“ с още по-по­тресаващи неща.

Дни след това измаме­ните от Лазарови взеха да растат прогресивно и да се свързват с нас един по един. Потър­си ни близък до Сашо Тодоров Пърмаков от град Разлог – за сведе­ние синът му е полицай в РУ – Разлог, за чието назначение копривлен­ския бивш полицай Ла­заров дори си придава важност, твърдейки, че той го назначил. Сашо Пърмаков е уредил лич­но от полицай Лазаров да работи при брат му в Германия, разказва той в сигнал до прокуратура­та. След месеци буквал­но психическо изтезания от лъжи Пърмаков се връща в родния Разлог и споделя, че тези хора са съсипали живота му и ангажира сина му да му търси сума от над 5000 евро, изработени под масата от него в Герма­ния към фирмата на брат му. Следва скандал и поредните заплахи с връзки и – забеле­жете! – с… медии. В района на град Гоце Делчев самия Лазаров се хвали с близ­ките си отношения с жур­налистка, подвизаваща се тайно във вестник „Струма“, на която „плащал да работи за него“. От страх от публич­ност Пърмаков-син се отка­зал да търси на баща си па­рите, но след публикациите в Топ Преса семейството се е активирало и взело реше­ние да се бори срещу изма­мите на Лазарови.

Същата съдба имат и Ке­мал Имам на 57 години от село Абланица и Хари Гегов на 60 години от същото село. И двамата са завлечени от братя Лазарови в Германия и твърдят пред репортер на Топ Преса, че имат да вземат сума от над 12 0000 евро. Чрез нас те също ис­кат своя шанс за справедли­вост и най-важното – шанс да си вземат поне част от парите, щото по думите им Лазарови имат доста имоти и коли в България и солидни спестявани в банки в Герма­ния. „Чудя се как тези хора още не са в затвора и кой толкова ги пази“, споделя мнение Гегов пред репортер на Топ Преса, уверявайки ни, че след разказа си пред нас същото ще направи и в прокуратурата.

Следва продъл­жение…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене