Атанас Камбитов продължава в битката за „Кмет на годината”

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов се нареди сред се нареди сред най-харесваните кметове в страната. Чрез гласуване в класацията „Кмет на годината” гражданите са наредили д-р Камбитов сред 8-те най-добри управници на големи общини в страната.

Основните му опоненти в тази категория са градоначалниците на Сливен, Враца, Пловдив, Плевен, Димитровград, Ямбол и Добрич. Те също са получили достатъчен брой гласове, за да влязат във финалния етап на конкурса. Атанас Камбитов се очертава и като един от фаворитите за първото място, тъй като голяма част от кметовете на големите общини като Бургас, Варна, Стара Загора и Русе отпаднаха на първи етап. Конкурсът, който ежегодно се организира от сайта kmeta.bg, протича на два етапа.

Първият приключи на 17 октимври и след него в надпреварата за “Кмет на годината” продължават събралите най-висок вот досега. Те ще се борят за приза, който ще бъде връчен на 16 ноември в столичния хотел „Маринела”. Вторият етап на гласуване започна вчера.

В 9 от категориите остават по 24 броя общини, получили най-много гласове. Те са разделени както следва: 8 малки, 8 средни и 8 големи общини. Малка община е такава с население до 20 000 души, средна – с население от 20 до 50 000 души и голяма – с население над 50 000 души. Важно е да се отбележи, че във втората категория – „Кмет на гражданите“ ще може да се гласува за всички 265 общини до края на конкурса – 13 ноември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене