Боян Асиов от Разлог приготвя най – вкусното агнешко с розмарин

Image_3715798_126Днес Боян Асиов от Разлог предлага тази изпитана в семейството и одобрена от приятелите му рецепта.

Продукти:

агнешко месо – плешка или бутImage_3715798_126 Image_3715799_126
чесън
розмарин
зехтин
картофи
други подправки – червен пипер, чубрица, кимион, чесън на прах

Начин на приготвяне:Image_3715800_126

Измиваме месото и го шпиковаме на няколко места със скилидки чесън. Посоляваме.

Намазняваме тавата със зехтин и я посипваме с розмарин. Сипваме малко вода и слагаме месото. Намазваме го със зехтин или масло и завиваме плътно с метално фолио. Печем на средно силна фурна.

Сипваме зехтин или олио в тавата за картофите. Посипваме с розмарин и други подправки на вкус, но червеният пипер е задължителен. Нарязваме обелените картофи на две и ги нареждаме в тавата откъм широката част. Посоляваме и печем на 200 градуса.Image_3715801_126

Разделяме изпеченото месо на порции. Сипваме и от соса по лъжица-две. Прибавяме и от готовите картофи и сервираме.

Image_3715802_126

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене