Свържете се с нас

Таблоид

Адвокати помагат безплатно на социално слаби в Пиринско

Публикувано

на

От днес адвокати ще помагат безплатно на бедни хора в Пиринско. Преди дни в Благоевград официално бе открит Регионален център за безплатна правна помощ за социално слаби. Той се намира на улица „Полковник Димов“ 1, в офисите на Адвокатската колегия.

Инициативата за създаването му е на благоевградската адвокатска колегия, на Националното бюро за правна помощ и на социалното министерство. В бюрото правна помощ безплатно ще могат да получават социално слаби хора и лица в неравностойно положение. Също така от безвъзмездните правни услуги ще се възползват хора, които получават социални помощи или целеви помощи за отопление. Лица, които са настанени в социални институции, пострадали от домашно и сексуално насилие, потърпевши от трафик на хора или други престъпления, също ще бъдат консултирани без пари.

Адвокатите ще помагат безплатно и на тези, които търсят международна закрила, и на чужденци, спрямо които е приложена принудителна административна мярка.

Единственото условие, за да ползват тази услуга е, социално слабите граждани да носят със себе си заповед или удостоверение от директора на дирекция „Социално подпомагане”.

„Единствената възможност за разрешаване на техните проблеми е ползването са компетентна и квалифицирана помощ от адвокат. Регионалният офис за безплатни правни консултации ще прави и изнесени приемни във всички 14 общини на Благоевградска област”, заяви адвокат Мария Георгиева.

До няколко дни бюро за безплатна юридическа помощ ще заработи и в Петрич. Защитниците са категорични, че изнесени приемни ще има и в по-малките общини и населени места.

Всеки работен ден адвокатите ще дават дежурства по предварителен график. Първата безплатна консултация ще даде доц. д-р Вера Лазарова, която освен че е адвокат е и преподавател в Правно- историческия факултет на Югозападния университет.

коментара

Таблоид

Първи копки и пресконференция за старта на проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“

Публикувано

на

Община Гоце Делчев организира  информационни събития по проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“ на стойност 6 186 670.00 лева.  Проекта е финансиран  с договор за БФП № BG16RFOP001-1.028-0002-C01 от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

 

Според програмата  на информационните събития  те ще бъдат проведени на  21 март 2019 г. в четвъртък , както следва :

 

10.00 часа – Първоначална пресконференция за представяне на проекта. Място на провеждане: зала Общински съвет гр.Гоце Делчев на ул.Царица Йоанна №2, ет.2

 

11.00 часа – Официална церемония „първа копка“ на обект Детска градина „Калинка“ в Гоце Делчев. Място на събитието : двора на детската градина, ул.Драгоман №15

 

12.00 часа – Официална церемония „първа копка“ на обект Второ основно училище гр.Гоце Делчев. Място на събитието : двора на училището, бул.Гоце Делчев №13

Както писа първа Топ Преса още преди седмица двете учебни заведение заради старта на строителните дейности бяха освободени .  Учениците от Второ ОУ бяха преместени и вече водят нормален учебен процес в НПГ“ Димитър Талев“ и Трето ОУ „Братя Миладинови „.  Децата  пък от детска градина „Калинка „ бяха временно настанени в детската градина в с. Мосомище .

Успех на проекта , децата го заслужават .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Окръжна прокуратура – Кюстендил посрещна деца на различна възраст в Деня на отворените врати

Публикувано

на

В петък при голям интерес в  Окръжна прокуратура – Кюстендил се проведе Ден на отворените врати.

Първите посетители бяха малчугани от предучилищна група в детска градина „Слънце“ в града. Те бяха  приети в кабинета на окръжния прокурор, където децата си направиха снимки  с тоги и получиха цветни картички с богинята на правосъдието – Темида.

След обяд, съвместно с представители на Окръжен съд – Кюстендил, бе организиран  и симулативен наказателен процес за десетокласници от Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“. След разпределяне на роли в съдебното производство, младежите имаха възможността да усетят отговорността от участие в правораздаването.

С помощта на магистрати учениците бяха  подготвили  пледоарии по „делото“ за извършено престъпление – управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици.

Гимназистите получиха  отговори на възникващите в хода на „заседанието“ въпроси от прокурор Марияна Сиракова , симулативният процес приключи с обявяването на „присъдата“. На устващите ученици бяха  раздадени грамоти и удостоверения .

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ