Свържете се с нас

Таблоид

Адвокати помагат безплатно на социално слаби в Пиринско

Публикувано

на

От днес адвокати ще помагат безплатно на бедни хора в Пиринско. Преди дни в Благоевград официално бе открит Регионален център за безплатна правна помощ за социално слаби. Той се намира на улица „Полковник Димов“ 1, в офисите на Адвокатската колегия.

Инициативата за създаването му е на благоевградската адвокатска колегия, на Националното бюро за правна помощ и на социалното министерство. В бюрото правна помощ безплатно ще могат да получават социално слаби хора и лица в неравностойно положение. Също така от безвъзмездните правни услуги ще се възползват хора, които получават социални помощи или целеви помощи за отопление. Лица, които са настанени в социални институции, пострадали от домашно и сексуално насилие, потърпевши от трафик на хора или други престъпления, също ще бъдат консултирани без пари.

Адвокатите ще помагат безплатно и на тези, които търсят международна закрила, и на чужденци, спрямо които е приложена принудителна административна мярка.

Единственото условие, за да ползват тази услуга е, социално слабите граждани да носят със себе си заповед или удостоверение от директора на дирекция „Социално подпомагане”.

„Единствената възможност за разрешаване на техните проблеми е ползването са компетентна и квалифицирана помощ от адвокат. Регионалният офис за безплатни правни консултации ще прави и изнесени приемни във всички 14 общини на Благоевградска област”, заяви адвокат Мария Георгиева.

До няколко дни бюро за безплатна юридическа помощ ще заработи и в Петрич. Защитниците са категорични, че изнесени приемни ще има и в по-малките общини и населени места.

Всеки работен ден адвокатите ще дават дежурства по предварителен график. Първата безплатна консултация ще даде доц. д-р Вера Лазарова, която освен че е адвокат е и преподавател в Правно- историческия факултет на Югозападния университет.

коментара

Таблоид

Днес е Световен ден на безследно изчезналите деца

Публикувано

на

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление

Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление, а роднините им нямат никаква информация за тяхната съдба. Целта на този ден е, освен да се подкрепят близките на тези деца, и да се популяризира дейсността на различни организации, които се опитват да помогнат.

Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а експертите са разработили и специални програми за състаряване, с помощта на които се изготвят актуални портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца.

Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000. Той до момента е активен в държавите членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и др. , както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.

Според проекта. горещата линия трябва да заработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 г. последно предупреждение, че телефон 116 000 не действа напълно, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.

България се включва за пръв път през 2010 г. в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Новини

Съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград над закона!

Публикувано

на

За пореден път хванат в нарушение, ооо… извинете това не е нарушение! Той е съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград, той е над закона… На една от снимките се вижда и полицейски автомобил които отминава нарушителя. Често новото BMW на г-н Динков е паркирана пред Банка ДСК, Бизнес център Благоевград на бул. „Свети Свети Кирил и Методий“. Там няма паркомясто, колата просто е паркирана и се разчита на това че шефа на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов е разпоредил, че колите на Денков са в графа <Недосегаеми> Видимо и патрулките го отминават, така че ние можем само да ко покажем в рубриката „Нагли шофьори от Югозапада“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

   

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ