Храните, които ни карат да се чувстваме дебели цял ден

Обичаме храната, затова е добре да я познаваме добре, за да си спестим подобни дискомфортни ситуации, когато сами сме си виновни

Да, консумирайки определени храни, които са ни толкова вкусни, си причиняваме болежки, които от сега нататък ще си спестяваме. Защото, преди всичко, обичаме себе си и държим да се чувстваме добре в кожата си.

Нали? Някои от храните, които пораждат усещане за тежест, ще озадачат някои от нас, но фактите са налице.

#Киселото мляко #В хляба виновникът за подуване и тежест в стомаха е глутенът.

#Ябълките. Здравословни са да, но през деня. Умерената консумация на сочния плод е полезна за здравето, но имайте предвид, че ябълките съдържат фибри, които засищат и издуват корема.

#Готовите храни/полуфабрикати. Няма нищо по-лесно, бързо и вкусно от готовата храната. Градските улици са изпълнение с какви ли не кулинарни изкушения – сладки и солени. Внимание, колкото и да са апетитни те и да ни се услаждат, тези храни са с високо съдържание на натрий, който издува стомаха по време и след храносмилане.

#Диетичните продукти с 0% захар. Независимо от естеството на продукта, за пиене или ядене, 0% храната поражда газове в организма. Сега си обяснявате, защото стомахът ви е подут.

#Зърнените закуски. Прекомерната консумация на фибри води до хронично подуване на стомаха и усещане за тежест. Традиционният corn flakes с мляко е страшна комбинация за стомаха. И двата продукта, по отделно, водят до подуване, газове и усещане за тежест в стомаха.

#Тестените изделия са в основата на всичко. Като прибавим и апетитните допълнения, които така добре ги допълват вкусово, тежестта става още по-голяма

woman.hotnews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене