„Пирин“(Гоце Делчев) загуби класически в Ботевград и вече е на 7 т. от върха

Гоцеделчевци претърпяха поражение с 3:0 при гостуването си на „Балкан“ и показа, че този тим определено не е сред най-удобните им съперници

Това бе едва втори успех на зелените от началото на сезона, а гостите не можаха да оправдаят претенциите си за атакуване на второто ниво на българския футбол.

През първите 45 минути играчите на „Балкан“ имаха няколко шанса да отбележат гол, първият от които се откри пред Ивайло Златев в 10-та минута, но ударите им не бяха точни. В същото време вратарят на домакините Едуард Мечикян спаси единственото опасно положение за гостите, отдало се преди Томи Костадинов.

Ботевградчани нанесоха своя удар само за три минути след началото на второто полувреме. В 52-та минута Цветелин Цаковски застигна една топка, би без забавяне и след рикошет тя прехвърли вратаря на неврокопчани Костадин Янев. Почти веднага последва отлична комбинация на „Балкан“, Иван Мишев намери включилия се в наказателното поле Симон Иванов, който бе съборен и реферът Николай Йорданов отсъди дузпа. От бялата точка Мишев, който отново изигра силен мач, бе точен за 2:0.

Играчите на „Пирин“ веднага се хвърлиха в атака, но защитата и вратарят на домакините вършеха много добре своята работа и блокираха удари на Борислав Хазуров, Радослав Анев и Томи Костадинов. Във втората минута на даденото от съдията седемминутно продължение се стигна и до трето попадение, чийто автор отново бе Цветелин Цаковски. След това домакините изпуснаха още две чисти положения за още по-изразителен успех.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене