Халфът на „Пирин“(Гоце Делчев) Радослав Моллов наказан за неделния мач срещу „Балкан“(Ботевград)

Полузащитникът бе санкциониран от Дисциплинарната комисия заради изгонването си срещу „Чавдар“(Етрополе) в последния Х кръг на Югозападната Трета лига

Тогава в 56-та минута той бе изгонен от игра, след като извърши ненужно нарушение срещу противников състезател в средата на терена. Картонът му бе напълно заслужен, което бе признато и от ръководството на неврокопчани, които ще трябва да се лишат от услугите му по време на тежкото гостуване на „Балкан“ в Ботевград. Санкцията на неврокопския футболист е по 22(2),а) от Дисциплинарния правилник на БФС – за второ официално предупреждение, получено при игрова обстановка, за което се предвижда лишаване от съсстезателни права за 1 среща. Така той ще бъде на линия за домакинството в XII кръг срещу „Ботев“(Ихтиман).

За сметка на Радослав Моллов другият футболист с червен картон в този мач – Виктор Пенчев от „Чаввдар“(Етрополе) ще трябва да си почива 2 мача, след като бе санкциониран по чл. 22, но по т. г) – „Удар или опит за удар с ръка или с крак (ритане) на друг състезател“. Играчът на гостите бе изгонен 20-ина минути преди последния съдийски сигнал, след като удари в главата съвсем съзнателно Борислав Хазуров при единоборство в центъра на терена.

В тима на „Пирин“ пък двубоят срещу етрополци бе втори пореден, в който завършиха в числено намален състав, след като в предишния IX кръг при гостуването на „Сливнишки герой“ халфът Радослав Анев и треньорът Йордан Боздански бяха изгонени заради различни провинения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене