Свържете се с нас

Скандали

Тормоз в детска градина в Благоевград! ОДЗ 2 пропищя от дете с проблеми, бие и измъчва 30 деца, изпохапа зверски момченце, майки събират подписка

Публикувано

на

Директорката Зашева: Детето е отложено от училище, с него работят психолози, детето не може да говори, има проблем в общуването, но не приемам обвиненията, че е агресивно, нямаме право да изолираме такива деца

Имаме нужда от помощ, така се обадиха днес в редакцията ни благоевградчанки майки на деца от ОДЗ 2 в областния център. Майките пропищяха от травмите, които ежедневно нанася момче, от предучилищната група на Обединено детско заведение № 2 на улица „Марица“ в града. Само преди дни въпросното дете изпохапало по гърба в тоалетните момченце, което от този момент със страх ходи в детската градина.

Докато лелката види какво се случи детето било наранено навсякъде., разказват родителите. Според майките, ситуацията е нетърпима, тъй като децата им всеки ден се оплакват от терора, които им нанася 7-годишния Иван. Именно затова от днес те започват събиране на подписка за спасение на децата си. Според тях детето има проблем, агресивно е, което налага вземане на спешни мерки за изолирането му от групата с 30 деца.

За втора поредна година Иван повтаря тази група и учители и директор не успяват да се справят с него. Говори се дори, че учителка е напуснала детското заведение, тъй като не можела да търси ежедневния тормоз. Детето посяга и на персонала и на учители.

Според майките децата им се страхуват от него, ако някой откаже да му даде играчка Иван започна да ги бие, да ги скубе и нерядко децата се връщат одраскани или със синини. Разговори с директорката г-жа Зашева приключвали с вдигане на рамене, тъй като законът пазел въпросното дете.

„Ако той системно малтретира децата, ако нарани някого какво ще правим, как ще се оправдаваме после, казаха майките. Ако детето има проблеми, то има и специализирани заведения за него, но не може 30 деца да търпят ежедневно това, само защото законът го защитава.“, казаха уплашените родители.

Свързахме се с директорката г-жа Зашева, която заяви: Да, детенцето не може да говори, то е отложено от училище, защото е със специални потребности, но не приемам обвиненията, че е агресивно. Той не може да говори, общува по трудно с децата, но това не значи, че е опасно за тях, и той е от тази година в 4-та група все още свиква с децата. С него работят психолози, има ресурсен учител, много бързо се повлиява. Съжалявам, че майките не са потърсили мен, за да говорим по темата. Но в никой случай не може са се говори, че детето тормози останалите. Просто децата още не са свикнали с него.

коментара

Новини

Старата чешма в кв. „Струмско“ занемарена до неузнаваемост!

Публикувано

на

Легенди се носят за Старата чешма, която излекувала хиляди хора с проблемни бъбреци. Хората смятали, че водата е “докосната от Бог” защото минава под църквата “Свети Димитър”. През 1950 год. селяните се организират и построяват чешмата, с няколко корита и чучура. 69 години по-късно коритата вече не се използват за пране на дрехи, както е било едно време, но стотици хора пълнят туби с вода за вкъщи. Чешмата вече не е толкова привлекателно място за седенки. Двата основни чучура отдавна не работят. Изпочупени са и пластмасовите тръби. Всичко е изподраскано, а е на метри от кварталната църквата “Свети Димитър”…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Наглост, беззаконие, спящи полицаи и „Охрана и обществен ред”

Публикувано

на

За пореден път… То се превръща в ежедневие в Благоевград. Но ние няма да си затваряме очите, въпреки шушуканията и смръщените физиономии на полицаите при среща с наши репортери… Хора, вършете си работата бе! Ето ви пореден случай на наглост и беззаконие в Благоевград. Наш репортер засне циганче, което язди кон по ул. „Александър Стамболийски“. Има си кон, язди си детето… кой да го спре? Полицията ли или „Охрана и обществен ред”?

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ