Кампания срещу дискриминацията ще проведат младежи в Благоевград

Unity 2

По повод Международния ден за борба с расовата дискриминация, отбелязван на 21 март доброволчески клуб „Младежта е толерантност“ – Благоевград към Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, организира кампания под надслов ,, С различията по пътя на толерантността ‘’ .
Целта на кампанията е да обедини всички в една кауза – борба за хармония между различните етноси и раси , борба срещу дискриминацията, борба за едно по-толерантно общество. Инициативата на младежите ще започне на 21 март от 12:00 – 14:00 часа. Доброволците на клуба ще бъдат с маски за лице, изобразяващи различните раси – негроидна, монголоидна, европеидна; както и маски представящи различни етноси, които ще носят на лицата си по време на кампанията в центъра на града и ще раздават информационни материали, с формата на разноцветни хартиени цветя, символизиращи многообразието на света.
Те са си поставили за цел да съберат възможно най-много снимки на усмихнати хора , които ще подкрепят кампанията , като се снимат с написаното мото ,, Аз казвам Не на дискриминацията ‘’ . По-късно всички снимки ще бъдат публикувани в официалната фейсбук страница на клуба ,, Младежта е толерантност’’ – Благоевград с URL адрес https://www.facebook.com/youthistolerance.Blagoevgrad?ref=hl .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене