Свържете се с нас

Таблоид

ЛЕЛЯ ВЕРА ОТ БАЛДЕВО – ВДИГНА ТАРИФАТА! Стана столичната „Ванга“! Предрича страшни катаклизми!

Публикувано

на

Необясними неща стават в панелката на леля Вера от гърменското село Балдево която живее в столичния квартал „Гоце Делчев”. Светци слизат да лекуват болните като във фантастичен филм, писа Топ Преса преди повече от година. Често самите страдащи си помагат един на друг под напора на силната божествена енергия. Лечителката я канализира от Космоса към Земята, от там тя влиза в човека и започва да го раздвижва по мистериозен начин. Освен здраве обаче понякога тази небесна сила диктува и пророчества.

Пророчествата

„Някой болен, например ми рече така – Лело Вере, дай ми бързо химикал и лист, че започнаха да ми диктуват Отгоре“, заописва чудесата пред в. „Ретро” лечителката-медиум. Вади и ми показва две папки с листове, изписани с пророчески откровения. В тях се говорят невъобразими неща за бъдещето на България и планетата земя. Казва се, че Всевишният пази страната ни. Бог е изобразен като осмица, вписаната в четириъгълник „Много от нещата ги дават в символи, които изискват разчитане. Основното е, че от България ще тръгне едно божествено кълбо на добрата промяна. Ние сме били земята, от която във време оно е започнал човешкият род. Сега всичко пак от нас щяло да тръгне-преобразяването на човечеството. В същото време около нас ще ври и кипи. Ще има трусове по целия свят, изригвания на Вулкани. В Европа дават много катаклизми. В Гърция също, Италия направо я зачеркват. Всички ще търсят убежище в България“, гласи информацията, която се спуска Свише в хола на столичанката.

Каналът

Леля Вера Тодорова е медиум, който има дарбата да отваря канал между нивата, земното и онова на светците. През портала Висшите сили влизат в нашия свят и лекуват в промеждутъка от време, в който тя стои концентрирана с ръце разперени между световете.

„Всичко става на духовно ниво. Никога не се знае отгоре какво ще се реши за даден болен. Понякога самите хора си помагат един на друг под въздействието на силната енергия, на която някак си аз отварям вратата. Става някой от пациентите и започва да ходи като робот. Вземе благословия от иконата на Исус Христос, после от светците и отива да пипне точно там, където трябва. Някаква сила свише го движи и така помага на ближния си. Или му намества дископатията, или чрез него се внесе енергия в даден болен орган“, описва как благословията и доброто сякаш се предават в геометрична прогресия.

Изцеление свише

Наскоро една жена от Благоевград дошла заради миома. Вместо нея обаче светците първо започнали да лекуват дъщеря й. „Те си решават отгоре“, вдигнала рамене леля Вера пред ошашавените родители.

Момичето обаче съвсем не било здраво. 23-годишно, а имало луксация и скъсяване на единия крак. Заради това ходела наведена на една страна още от малка. Духовните лечители започнали да я разтягат и опъват на всички страни. Освен в София чудесата продължили и в родния й Благоевград. „Родителите Роза и Борислав са много вярващи. Оправихме момичето им, а накрая и на майката изчистихме миомата. Една нощ станала и всичко изхвърлила от организма си в тоалетната“, разказва удивителни неща святата старица.

При нея често идват хора с проблеми на опорно-двигателния апарат. Обяснява, че енергията на небесните доктори влизала в тялото и сама започвала да го раздвижва. „Щом накрая те опънат на шпагат, значи си изцелен“, вметва екстрасенската.

Много често самите страдащи развивали някаква дарба и оставали да помагат в импровизираната духовна лечебница. Това е и причината жената феномен да си вдигне тарифата , защото искала да издържа и тях.  Такава е историята на Илка Данчева, която работила в Народното библиотека. Ето и нейният разказ: „Няма да забравя никога как дойдох за първи път при леля Вера на един 25 май преди 3 години. Тогава работех в Народната библиотека. Страдах от шипове по целия гръбнак, а долу имах изтъркване на дисковете. Бях стигнала до фаза, че едва се движех. Страхотни болки – едната ръка пълен блокаж, а другата страна ме изгаряше денонощно. Дойдох при леля Вера и седнах при нея. Отнесох се нанякъде. Усещах, че два часа нещо ми се горя в лявата страна на тялото. Накрая леля Вера ме изправи пред иконата на Исус и като почна едно люлеене – не може да се опише. Започнах да идвам редовно. Затварях очи и се оставях енергията да работи с мен. Невидимите доктори ме поставяха в какви ли не пози, тръгвах си като разфасована от физиотерапията. Няма да ви лъжа, не беше безболезнено, но аз бях много зле. На втория път ми се яви Исус Христос и каза – Аз съм твоят Бог. Никога не съм била вярваща, иначе съм кръстена. Тук обикнах и приех Бога. Добре, че се бях снимала медицински и това, че сега съм здрава, мога да го докажа. Развих дарбата да виждам нещо като светлина, когато светците лекуват някого наоколо. И аз също помагам“, споделя препатилата жена.

Историята

Чудесата в дома на 78-годишната жена започнали след нейното пенсиониране. Връщайки лентата назад тя заявява, че явно трябвало първо да си отгледа децата, че да се посвети на своята мисия. Преди това работила в Гоцеделчевско, а после в мина „Бобов дол“. След 1970 г. се преместила със съпруга си в столицата. През 1994 г. Вера започнала да сънува един и същи сън. Намирала се на едно място край нейното родно село Балдево, община Гърмен. „Стоя насред ливадата, а Свети Мина идва на кон и ми казва така: „Вере, ти ще лекуваш и ще градиш тука манастир. Това е много старо и свещено място“, спомня си възрастната жена. Оттогава развила някаква дарба, която никой не можел да обясни. Стотиците болни, които минали през дома й, също и давали послания. Чрез тях светците говорели или пишели откровения. В някои от тях се говори как под местността в Балдево има скрит генератор на познание, който ще извиси България и цялото човечество.

Люба Кулизъч преди година първа легитимира столичната "Ванга" в националните медии чрез Нова телевезия

Люба Кулезич преди година първа легитимира столичната „Ванга“ в националните медии чрез Нова телевезия

12-те апостоли

Леля Вера разяснява, че всъщност всички чудеса се случвали именно заради това – че у нас ще се строи храм на всички религии. Убедена е, че светците и самият Господ Бог Исус Христос отредили той да бъде в България. По време на един сеанс дори името на архитекта дали отгоре. Една от болните казала следното: „Пред мене застана свети Николай Чудотворец. Бързо записвайте името на някакъв архитект ми казва – Димитър Андрейчин“. Този човек се оказало, че не просто съществува, ами е и преподавател във ВИАС. Светците после спуснали и макета на комплекса. Според него духовната лечебница край река Места, община Гърмен ще бъде на две нива. Първото било за изцеление, а на второто с едно стъпало по-високо ще се намира зала с дървена маса в центъра. Около нея щели да седят 12 апостоли – невидими лечители за помощ на болните. В центъра на храма ще има колона на спасението. Нея който я прегърне, мигом ще оздравява. За храма обаче трябват много средства. Леля Вера все още не може да се начуди как ще ги събере. Споделя, че и сега, ако някой й даде пари, всичко къта за храма.

Много интересно нещо се случило тези дни, продължи с разказа си лечителката. Бащата на едно от изцелените дечица, както си стоял в хола й започнал да строи. Взимал нещо от света Богородица тежко и започвал да кладе огън , да бърка вар и да зида. Като се освестил, човекът описал, че му се явили светците и казали да започва строежа на астрално ниво. Това било друго измерение, за което още нямаме сетива. Но и там можело да се гради, както във физическия свят. „Светците го ръководят. Каза ми, че му дали да загради мястото със светеща пелена. И оттогава взима мъкне някакви неща и зида. Когато си е в къщи, също го карат да работи“, описва изумителни неща феноменалната жена.

Немският случай

Често на сеансите й присъствала и българската емигрантка в Германия, която леля Вера нарича Керстин. Тя и дъщеря й имали рак. Майката претърпяла операция по отстраняване на едната гърда, но получила разсейки. Когато дошла при леля Вера, никой не давал шанс за нищо. „Всичко става по Божие допущение. Отгоре си я изчистиха. Дъщеря й също оправиха. Докторите в Германия сега се чудят какво става. Сега Керстин като ми дойде в хола, понякога стане и каже така: „Айде-е-е Шефът пак ме вика“. После отиде до статуята на Христос вземе от там нещо и започне да го раздава на присъстващите като благословия“, разказва леля Вера. В хола си тя има умалено копие на Божия син с отворени обятия като статуята в Рио де Жанейро.

Астралните операции

Въпреки, че чудесата при леля Вера не могат да бъдат степенувани, най-изумителните сред тях са астралните операции. Тогава някой от присъстващите влиза в ролята на хирург, а чрез него божествената сила оперира. Една жена на име Боряна се подложила на подобно изцеление. Разказва, че когато дошла за сефте заварила много деца, доведени от родителите си за общ сеанс. Нещо обаче като че ли накарало хлапетата да й се лепнат на гърба и да я пипат само с пръстите си. Когато жената се прибрала вкъщи установила, че има кръв по тениската. „Точно там ме докосваха децата, но само с пръсти през дрехите. Оказа се, че чрез тях като с лазер някой ми беше направил операция и ми беше изрязал шип от гръбнака. Остана един белег в идеална форма“, свидетелства изумена жената.

„И други чудеса тепърва ще стават. У нас ще има център на любовта, знанието, силата и светлината. Ще се помага на добрите, на честните и праведните с безкрайна енергия и непресъхваща жива вода. Лек за всяка болест ще има. Ще станем притегателен духовен център и за децата, които ще прииждат от цял свят. В България е отредено да бъде първият храм на всички религии. Така ми се дава“, убедена е феноменалната леля Вера. Всичко щяло да стане ясно до 2017 година, а около 2021 година целият свят щял да говори за нас. Сега обаче сме 2016 година и започвал последният цикъл от световните катаклизми.

коментара

Таблоид

Циганки се омъжват фиктивно за индийци

Публикувано

на

Жените от махалата в град Рила имали посредници, които уреждали сделките и ги водели до Кипър, където сключвали браковете

Някои от булките са глобени от съда заради многоженство, на други са спрени социалните помощи, защото вече имали съпруг с недоказани доходи

“Моят Мохамед беше най-хубав от всички. Не е от Кипър, но не си спомням откъде беше. Заведе ме в голям магазин и ми купи много дрехи. На подписването не бях с булчинска рокля, ама имаше много цветя. От сватбата нито съм го виждала, нито съм го чувала.”

Това разказва 38-годишната Галя от град Рила за сключения фиктивен брак в Кипър с мъж от Пакистан. Тя е една от 12-те жени от ромската махала в града, които преди няколко години ходили до Кипър, за да се омъжат фиктивно срещу заплащане.

Заминала с приятелки от махалата, а посредник ги настанил в апартамент. Там били 20-ина дни, докато дойде време за подписването.

“Каквото

поисках,

Мохамед ми

даваше

Беше много мил. Мисля, че държеше на мен. Секс обаче не сме правили”, категорична е Галя и свенливо признава, че искала наистина да заживее с него като семейство, ама не станало.

КМЕТЪТ ГЕОРГИ КАБЗИМАЛСКИ

Получила 500 евро и след като и другите жени се омъжили, всички се върнали обратно в България. Самолетният билет в двете посоки им бил платен от посредник, на когото тя твърди, че не помни името.

Галя казва, че има 2-3 деца и пак е бременна. Притеснява се от снимки, защото наскоро я снимали с мобилен телефон, а после много я болял коремът.

Дни след разговора ни Галя роди поредното си дете. Заради мизерията, в която живее, и невъзможност да се грижи за децата си, те били взети от социалните служби.

Емилия пък срещу 600 евро се съгласила на такъв брак с непознат чужденец, защото ѝ казали, че е фиктивен и след 3 месеца ще се разпадне “от само себе си”.

Добринка уж отишла да работи в Кипър с помощта на българка, но разбрала, че може само за няколко дни да получи лесни пари, като сключи брак с непознат. 

Добринка казва, че докато чакала датата на подписването, била в апартамент, където осигурявали храна.

Светла дори показва на телефона си фейсбук профила на своя жених Муклеш, който бил от Бангладеш. Категорична е, че никой не я е тормозил.

Стояла 15 дни в

жилище, където

ѝ носели храна, цигари и каквото си поиска. Подписала с Муклеш, взела 250 евро и се върнала. Като нея са направили Славка, Елена, Милка… А Жана и Павлина успели дори да се омъжат по два пъти.

Схемата с фиктивните бракове се разплела, когато в община Рила започнали да пристигат години по-късно документи от външното министерство. Оказало се, че много жени от махалата са съпруги на мъже от Индия, Шри Ланка, Пакистан и др. страни извън ЕС.

Кметът Георги Кабзималски подал сигнал до службите. Всички “кипърски булки” тук живеели на семейни начала с мъже, имали и по няколко деца. Заради сключените бракове обаче им спрели социалните помощи, защото се изисквало документ за доходите на законния мъж.

“Помогнахме на няколко жени да подадат документи за развод в Кипър, за да може да получават тук помощи. Това направихме обаче само за тези, чиито деца ходят на училище или на детска градина. Две вече са разведени, в ход е процедурата за още няколко”, казва Кабзималски.

28-годишната Жана С., която е от Петрич, но живее с мъж в Рила и има две деца, е успяла да се омъжи два пъти. Заради многоженство прокуратурата в Дупница я подведе под отговорност, а съдът ѝ наложи глоба от 1000 лв.  

Галя признава, че би искала да живее с Мохамед, за когото се омъжила в Кипър, но той изчезнал.

Първия път се омъжила за Давиндър от Индия. Срещу заплащане сключила граждански брак с него на 2 декември 2014 г. в Никозия. Направила го, защото нямала пари за семейството си тук. Посредничка в сделката била нейна приятелка.

През септември 2016 г. пък в ромската махала на Рила дошъл познат на Жана от Сандански, който ѝ предложил 1000 евро, за да сключи граждански брак с чужд гражданин. Тя се съгласила и отпътувала за Кипър, където на 6 октомври, без бракът ѝ с индийския гражданин да е прекратен, сключила в Никозия още един брак – с Мамун от Бангладеш.

Когато застанала пред съда в Дупница, се оправдала, че е подписвала документи ,без да знае какви са, и била подведена.

И Павлина Н.

също бе глобена

с 1000 лева

от съда

в Дупница за многоженство. На 23 септември 2015 г. в общинския съвет в Арадипу, област Ларнака, тя се омъжила за пакистанеца Азис А. На 24 юни следващата година пък отново станала булка на друг пакистанец – К. Х.

Историята с Павлина започнала през 2015 г., когато заминала на работа в Кипър. Там тя се съгласила на предложението на нейна позната от ромски произход да сключи граждански брак с чужденец срещу 500 евро. Така станала съпруга на пакистанеца Азис, когото видяла тогава за първи и последен път. През юни следващата година се срещнала с познат от Сандански, който ѝ предложил да сключи брак с чужденец пак за 500 евро. Павлина

не казала, че

вече е омъжена,

и подписала с

друг пакистанец След няколко години, когато документите пристигнали у нас, се разбрало за многоженството и Павлина също бе изправена на съд, но се отърва само с 1000 лв. глоба.  

Жените от Рила не се оплакват, че са били принуждавани да се омъжат. Някои откровено признават, че са го направили за пари. Други пък се оправдават, че са подписвали документи, без да знаят какво пише в тях. Като посредници в схемата посочват хора от Сандански и Благоевград, но без да знаят точните им имена и дали наистина са от тези градове.

Някои от жените

са станали и

собственички

на фирми

в този период, показа наша проверка.

Вероятно посредниците, възползвайки се от това, че разполагат с личните документи на “булките”, са им прехвърлили фирми. Галя например знае, че има няколко фирми, но мъжът, с когото контактувала по тези “бизнес дела”, я успокоил, че няма нищо престъпно.

Преди дни Гранична полиция и СДВР, под ръководството на Специализираната прокуратура, разкри и задържа организирана престъпна група, която се занимава с трафик на жени с цел брак с мъже от трети страни. В ареста са индиецът Мухамад Юсуф, Трайчо Найденов и сестрите Таня и Славка Тодорови от София. Част от задържаните са живеели в столичния кв. “Факултета”. По думите на разследващите групата е действала от 2015 г. и за това време са сключени поне 10 брака.

Групата набирала жени в София, с които мъже от Индия и Пакистан да сключат фиктивни бракове с цел нелегална миграция чрез законови разрешителни режими въз основа на сключени бракове с гражданки от ЕС. Подписването на браковете се е извършвало както в България, така и в страни от Западна Европа и в Кипър.

Впоследствие чуждите граждани се регистрирали на адреси в съответните държави и кандидатствали за продължително пребиваване на територията на страни от Западна Европа, възползвайки се от сключените фиктивни бракове с българките. Жените, въвлечени в незаконната дейност, били принуждавани да съдействат на индийците и пакистанците пред съответните миграционни власти в различни страни – Австрия, Белгия, Дания и др.

Според разследващите браковете са сключвани първоначално в Кипър, а след това в Белгия, Дания, Австрия, както и в България.

Сумите, които са получили българките, са 1000-1500 евро на сключен брак, твърдят разследващите. Престъпната група е склонявала жените, като им е подсигурявала транспортните и битовите разходи. Давали са им указания, настанявали ги в наети под наем жилища, където идвали индийци и пакистанци. В някои случаи на жените им е намирана фиктивна работа, така че да се възползват от социалната система.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

19 къщи за гости в град в Югозапада на прицел на прокуратурата заради злоупотреба с евросредства

Публикувано

на

По разпореждане на прокуратурата в Сапарева баня се проверяват 19 къщи за гости, построени с евросредства.

Това е съобщил кметът на курортната община Калин Гелев, цитиран от БНР.

Проверката се извършва от икономическа полиция.

В Сапарева баня са изградени и работят около 120 къщи за гости, само 19 от тях са с пари от фонд „Земеделие“. Те се проверяват от началото на тази седмица. Засега не се обявяват резултати и констатации. Кметът на Сапарева баня Калин Гелев поясни:

„И на икономическа полиция е възложена проверка относно нощувките. Искат и от нас справки – разрешение за строеж, удостоверение за въвеждане в експлоатация, удостоверение за категоризация, колко звезди е, отговарят ли на условията. Относно броя на реализираните нощувки те минават само през „Местни данъци и такси“.

Градоначалникът не скри, че за месец април, когато имаше празници и къщите за гости бяха пълни, не е внесен нито един лев туристически данък в общинската хазна./pirinsko.com/

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ