Свържете се с нас

Таблоид

ЛЕЛЯ ВЕРА ОТ БАЛДЕВО – ВДИГНА ТАРИФАТА! Стана столичната „Ванга“! Предрича страшни катаклизми!

Публикувано

на

Необясними неща стават в панелката на леля Вера от гърменското село Балдево която живее в столичния квартал „Гоце Делчев”. Светци слизат да лекуват болните като във фантастичен филм, писа Топ Преса преди повече от година. Често самите страдащи си помагат един на друг под напора на силната божествена енергия. Лечителката я канализира от Космоса към Земята, от там тя влиза в човека и започва да го раздвижва по мистериозен начин. Освен здраве обаче понякога тази небесна сила диктува и пророчества.

Пророчествата

„Някой болен, например ми рече така – Лело Вере, дай ми бързо химикал и лист, че започнаха да ми диктуват Отгоре“, заописва чудесата пред в. „Ретро” лечителката-медиум. Вади и ми показва две папки с листове, изписани с пророчески откровения. В тях се говорят невъобразими неща за бъдещето на България и планетата земя. Казва се, че Всевишният пази страната ни. Бог е изобразен като осмица, вписаната в четириъгълник „Много от нещата ги дават в символи, които изискват разчитане. Основното е, че от България ще тръгне едно божествено кълбо на добрата промяна. Ние сме били земята, от която във време оно е започнал човешкият род. Сега всичко пак от нас щяло да тръгне-преобразяването на човечеството. В същото време около нас ще ври и кипи. Ще има трусове по целия свят, изригвания на Вулкани. В Европа дават много катаклизми. В Гърция също, Италия направо я зачеркват. Всички ще търсят убежище в България“, гласи информацията, която се спуска Свише в хола на столичанката.

Каналът

Леля Вера Тодорова е медиум, който има дарбата да отваря канал между нивата, земното и онова на светците. През портала Висшите сили влизат в нашия свят и лекуват в промеждутъка от време, в който тя стои концентрирана с ръце разперени между световете.

„Всичко става на духовно ниво. Никога не се знае отгоре какво ще се реши за даден болен. Понякога самите хора си помагат един на друг под въздействието на силната енергия, на която някак си аз отварям вратата. Става някой от пациентите и започва да ходи като робот. Вземе благословия от иконата на Исус Христос, после от светците и отива да пипне точно там, където трябва. Някаква сила свише го движи и така помага на ближния си. Или му намества дископатията, или чрез него се внесе енергия в даден болен орган“, описва как благословията и доброто сякаш се предават в геометрична прогресия.

Изцеление свише

Наскоро една жена от Благоевград дошла заради миома. Вместо нея обаче светците първо започнали да лекуват дъщеря й. „Те си решават отгоре“, вдигнала рамене леля Вера пред ошашавените родители.

Момичето обаче съвсем не било здраво. 23-годишно, а имало луксация и скъсяване на единия крак. Заради това ходела наведена на една страна още от малка. Духовните лечители започнали да я разтягат и опъват на всички страни. Освен в София чудесата продължили и в родния й Благоевград. „Родителите Роза и Борислав са много вярващи. Оправихме момичето им, а накрая и на майката изчистихме миомата. Една нощ станала и всичко изхвърлила от организма си в тоалетната“, разказва удивителни неща святата старица.

При нея често идват хора с проблеми на опорно-двигателния апарат. Обяснява, че енергията на небесните доктори влизала в тялото и сама започвала да го раздвижва. „Щом накрая те опънат на шпагат, значи си изцелен“, вметва екстрасенската.

Много често самите страдащи развивали някаква дарба и оставали да помагат в импровизираната духовна лечебница. Това е и причината жената феномен да си вдигне тарифата , защото искала да издържа и тях.  Такава е историята на Илка Данчева, която работила в Народното библиотека. Ето и нейният разказ: „Няма да забравя никога как дойдох за първи път при леля Вера на един 25 май преди 3 години. Тогава работех в Народната библиотека. Страдах от шипове по целия гръбнак, а долу имах изтъркване на дисковете. Бях стигнала до фаза, че едва се движех. Страхотни болки – едната ръка пълен блокаж, а другата страна ме изгаряше денонощно. Дойдох при леля Вера и седнах при нея. Отнесох се нанякъде. Усещах, че два часа нещо ми се горя в лявата страна на тялото. Накрая леля Вера ме изправи пред иконата на Исус и като почна едно люлеене – не може да се опише. Започнах да идвам редовно. Затварях очи и се оставях енергията да работи с мен. Невидимите доктори ме поставяха в какви ли не пози, тръгвах си като разфасована от физиотерапията. Няма да ви лъжа, не беше безболезнено, но аз бях много зле. На втория път ми се яви Исус Христос и каза – Аз съм твоят Бог. Никога не съм била вярваща, иначе съм кръстена. Тук обикнах и приех Бога. Добре, че се бях снимала медицински и това, че сега съм здрава, мога да го докажа. Развих дарбата да виждам нещо като светлина, когато светците лекуват някого наоколо. И аз също помагам“, споделя препатилата жена.

Историята

Чудесата в дома на 78-годишната жена започнали след нейното пенсиониране. Връщайки лентата назад тя заявява, че явно трябвало първо да си отгледа децата, че да се посвети на своята мисия. Преди това работила в Гоцеделчевско, а после в мина „Бобов дол“. След 1970 г. се преместила със съпруга си в столицата. През 1994 г. Вера започнала да сънува един и същи сън. Намирала се на едно място край нейното родно село Балдево, община Гърмен. „Стоя насред ливадата, а Свети Мина идва на кон и ми казва така: „Вере, ти ще лекуваш и ще градиш тука манастир. Това е много старо и свещено място“, спомня си възрастната жена. Оттогава развила някаква дарба, която никой не можел да обясни. Стотиците болни, които минали през дома й, също и давали послания. Чрез тях светците говорели или пишели откровения. В някои от тях се говори как под местността в Балдево има скрит генератор на познание, който ще извиси България и цялото човечество.

Люба Кулизъч преди година първа легитимира столичната "Ванга" в националните медии чрез Нова телевезия

Люба Кулезич преди година първа легитимира столичната „Ванга“ в националните медии чрез Нова телевезия

12-те апостоли

Леля Вера разяснява, че всъщност всички чудеса се случвали именно заради това – че у нас ще се строи храм на всички религии. Убедена е, че светците и самият Господ Бог Исус Христос отредили той да бъде в България. По време на един сеанс дори името на архитекта дали отгоре. Една от болните казала следното: „Пред мене застана свети Николай Чудотворец. Бързо записвайте името на някакъв архитект ми казва – Димитър Андрейчин“. Този човек се оказало, че не просто съществува, ами е и преподавател във ВИАС. Светците после спуснали и макета на комплекса. Според него духовната лечебница край река Места, община Гърмен ще бъде на две нива. Първото било за изцеление, а на второто с едно стъпало по-високо ще се намира зала с дървена маса в центъра. Около нея щели да седят 12 апостоли – невидими лечители за помощ на болните. В центъра на храма ще има колона на спасението. Нея който я прегърне, мигом ще оздравява. За храма обаче трябват много средства. Леля Вера все още не може да се начуди как ще ги събере. Споделя, че и сега, ако някой й даде пари, всичко къта за храма.

Много интересно нещо се случило тези дни, продължи с разказа си лечителката. Бащата на едно от изцелените дечица, както си стоял в хола й започнал да строи. Взимал нещо от света Богородица тежко и започвал да кладе огън , да бърка вар и да зида. Като се освестил, човекът описал, че му се явили светците и казали да започва строежа на астрално ниво. Това било друго измерение, за което още нямаме сетива. Но и там можело да се гради, както във физическия свят. „Светците го ръководят. Каза ми, че му дали да загради мястото със светеща пелена. И оттогава взима мъкне някакви неща и зида. Когато си е в къщи, също го карат да работи“, описва изумителни неща феноменалната жена.

Немският случай

Често на сеансите й присъствала и българската емигрантка в Германия, която леля Вера нарича Керстин. Тя и дъщеря й имали рак. Майката претърпяла операция по отстраняване на едната гърда, но получила разсейки. Когато дошла при леля Вера, никой не давал шанс за нищо. „Всичко става по Божие допущение. Отгоре си я изчистиха. Дъщеря й също оправиха. Докторите в Германия сега се чудят какво става. Сега Керстин като ми дойде в хола, понякога стане и каже така: „Айде-е-е Шефът пак ме вика“. После отиде до статуята на Христос вземе от там нещо и започне да го раздава на присъстващите като благословия“, разказва леля Вера. В хола си тя има умалено копие на Божия син с отворени обятия като статуята в Рио де Жанейро.

Астралните операции

Въпреки, че чудесата при леля Вера не могат да бъдат степенувани, най-изумителните сред тях са астралните операции. Тогава някой от присъстващите влиза в ролята на хирург, а чрез него божествената сила оперира. Една жена на име Боряна се подложила на подобно изцеление. Разказва, че когато дошла за сефте заварила много деца, доведени от родителите си за общ сеанс. Нещо обаче като че ли накарало хлапетата да й се лепнат на гърба и да я пипат само с пръстите си. Когато жената се прибрала вкъщи установила, че има кръв по тениската. „Точно там ме докосваха децата, но само с пръсти през дрехите. Оказа се, че чрез тях като с лазер някой ми беше направил операция и ми беше изрязал шип от гръбнака. Остана един белег в идеална форма“, свидетелства изумена жената.

„И други чудеса тепърва ще стават. У нас ще има център на любовта, знанието, силата и светлината. Ще се помага на добрите, на честните и праведните с безкрайна енергия и непресъхваща жива вода. Лек за всяка болест ще има. Ще станем притегателен духовен център и за децата, които ще прииждат от цял свят. В България е отредено да бъде първият храм на всички религии. Така ми се дава“, убедена е феноменалната леля Вера. Всичко щяло да стане ясно до 2017 година, а около 2021 година целият свят щял да говори за нас. Сега обаче сме 2016 година и започвал последният цикъл от световните катаклизми.

коментара

Таблоид

Внимание : Да спазваме стриктно правилата и мерките за пожарна безопасност през есенно – зимния отоплителен сезон

Публикувано

на

С този призив днес за пореден път излязоха от РСПБЗН – Гоце Делчев,към жителите на  общината и региона с молба за повече внимание и спазване на правилата през есенно зимния период който е рисков и крие големи опасности от пожари .

През есенно-зимния отоплителен сезон се повишава риска от пожари в бита. Най-често пожарите се причиняват в следствие на неправилно ползвани или технически неизправни отоплителни и нагревателни уреди, както и от неизправни и непочистени комини.

РСПБЗН – Гоце Делчев, напомня че отговорност за осигуряване на пожарната безопасност има всеки гражданин.

 

Нарушаването на мерките за пожарна безопасност освен големи загуби на дом, имущество и ценности може да доведе и до застрашаване живота на най-близките хора.

 

През отоплителният сезон се използват различни видове отопление, но каквито и да са те, не трябва да се забравя, че има определени изисквания за безопасно ползване.

 

 

Ето някои практични съвети, които са полезни за недопускане на пожари през отоплителния сезон:

 

– Отоплителните уреди и съоръжения трябва да се проверяват и при необходимост да се ремонтират за осигуряване на пожарната им безопасност;

– Трябва да се използват само стандартни и технически изправни отоплителни уреди; Използването на електрически отоплителни уреди може да доведе до претоварване на електрически инсталации.

– Комините и димоотводните тръби, трябва да се почистват от сажди и отлагания в началото на отоплителния период и периодично при необходимост, като се вземат мерки за пожарна безопасност;

– Сушенето и поставянето на материали и оборудване върху уреда и на разстояние, по-малко от определеното в инструкциите на производителите, не трябва да се допуска;

– Категорично е забранена употребата на леснозапалими и горими течности за разпалване на огъня при използване на печки с твърдо гориво за отопление;

– Повторното запалване на печки с течно гориво, преди те да са се охладили е абсолютно недопустимо;

– Не трябва да оставяте без наблюдение печки с твърдо, течно и газово гориво, както и други отоплителни уреди (с изключение на тези с автоматичен режим на работа);

– Не трябва да разполагате локални отоплителни уреди и димоотводните им тръби на разстояние, по-малко от 0,5 m от горими и трудногорими материали.

– Да не се предприема принудително възпламеняване на горимите отлагания по комините и вентилационните въздухопроводи с цел да бъдат почистени по този начин.

– Не изхвърляйте пепелта от печките на твърдо гориво в контейнерите за смет. Това често е причина за запалването им и последващо разпространение на пожара.

 

Деца и трудноподвижни възрастни хора не бива да бъдат оставяни заключени сами вкъщи. В много случаи те нямат реална преценка за рисковете при възникване на пожар, нито възможност да реагират своевременно и адекватно.

 

Нека бъдем ОТГОВОРНИ и предварително осигурим своето спокойствие и вземем необходимите мерки за безопасност.

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Рекорд: Общо 25 300 лева дариха бизнесмени и добри хора на благотворителната вечер на община Гърмен в кампанията „Да подадем ръка“

Публикувано

на

150 бизнесмени , хотелиери,адвокати, нотариуси ,учители, директори на училища и др. от община Гърмен и цялата гоцеделчевска околия снощи за шеста поредна година взеха участие в организирания  от община Гърмен Коледен  благотворителен коктейл за набиране на средства  за подпомагане на децата сираци от общината . Красивият  комплекс “Парадайс „в Огняново  се оказа тесен за да побере всички желаещи да подпомогнат каузата на община Гърмен за набиране на средства за децата сираци . Инициативата,  под мотото „Да подадем ръка „ която  и снощи в комплекс „Парадайс“ в Огняново отвори сърцата  на всички спомоществователи които дариха средства и участваха активно в търга постигна за поредна година голям успех.  Най -много бяха наддаванията за уникалните картини от пясък на двамата самородни таланти Андон Костов  от гърменското село Дъбница и на Цветан Кавраков от Сатовча за които ,ценители на изкуството им броиха по няколко хиляди лева .  подпомогнаха  Благодарение на добрите хора  сумата която снощи се събра на традиционната пред коледна инициатива на община Гърмен „ Да подадем ръка“ е 23 000 лева плюс постъпилите по банков път 1 700 лева . Общата стойност на събраните снощи средства е 25 300 лева .

„ Това е една от най- големите суми които сме събирали през годините в благородната ни инициатива която превърнахме в традиция под мотото „Да подадем ръка“. Благодаря на щедрите дарители ,хората от бизнеса и на всички които уважиха снощи събитието ни  и дариха средства за нашите деца сираци от община Гърмен“. Кампанията продължава ,на 21 –ви декември в Гърмен ще проведем голям Коледен базар и благотворителен концерт и още други благотворителни мероприятия и със събраните суми ще направим щастливи празниците на децата сираци които имат най- голяма нужда и от внимание, и от средства и от топлината  и грижата на обществото“ сподели кмета на община Гърмен ,Минка Капитанова.

За шеста поредна година община Гърмен заедно с училищата, детските градини и читалищата обявиха благотворителната инициатива „Да подадем ръка“за подпомагане на деца сираци до 18 годишна възраст от община Гърмен .От началото на инициативата ,която стартира през 2013 година ,до сега са събрани над 70 000 лева ,като с тях са подпомогнати над 210 деца останали без родители. През миналата година бяха събрани  общо 30 580 лв.42 деца полусираци получиха по 695 лв. а едно дете кръгъл сирак бе подпомогнато със сумата от 1390 лв.

 

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ