Топ Преса и Blagoevgrad-News представят НЕУДОБНИТЕ

За пръв път две медии се обединиха и създадоха нещо различ­но. Благоев­град Нюз и Топ Преса предста­вят първата по рода си рубри­ка – „Неудоб­ните“. Главният редактор на Благоевград Нюз – Мариета Димитрова, ме­дийният мени­джър Веселин Стаменов и за­местник-глав­ният редактор на Топ Преса Методи Бай­рактарски обсъждат ак­туални теми и проблеми на местно и на­ционално ниво.

М. Димитрова: – Здравей­те скъпи приятели на Бла­гоевград Нюз и Топ Преса. Това, което започваме сега е съвсем една нова рубри­ка. Идеята е спонтанна, която всъщност е на Весе­лин Стаменов, който всички познаваме. Оказа се, че не­щата, които правим заедно някак си ни се получават и дават резултати. Решихме всяка седмица да излизаме пред вас и да коментираме най – интересните теми в региона и страната.

В. Стаменов: – Защо да не го превърнем това в тради­ция? Все пак това е нашата работа – да коментираме, да анализираме. Нехарес­ваните взехме, че се хареса­хме. Направихме едно обе­динение – две медии в едно предаване и се надяваме, че ще имаме успех.

М. Димитрова: – Ние ви­наги казваме това, което мислим, онова, което ни превръща в очите на хората в неудобни, затова решихме да сме „Неудобните“, както ще се казва и нашата рубри­ка. Ще даваме възможност на всички вас, които ни гле­дат да предлагат теми на фейсбук страницата ни, в Топ Преса, в Благоевград Нюз. Предлагайте ни теми, които искате да коментира­ме. Ще бъде интересно!

В. Стаменов: – Познавате ни и знаете, че няма да ос­тавим нещата така. Която и тема ни подшушнете да реагираме, ние ще нищим и ще коментираме докато не получим же­ланият общ резултат.

М. Бай­рактарски: – Иска ми се първата тема да е за Александра Богданска. Една тема, която последната седмица е на­всякъде в медиите. Незнам обаче какво толкова Алекс е сбъркала, за да е толкова виновна.

В. Стаменов: – По-скоро един човек искаше да си покаже рогата. Това, че г-н Петканов е преценил, че тези сложните рогца му отиват, човекът вместо да ги скрие, той реши да си ги покаже демонстративно пред обществото. Адмири­рам това негово поведение, защо да не си ги покаже!? В крайна сметка това са едни лични отношения. Видя се, че „Лудия репортер“ е по – жълт и от жълтите.

М. Димитрова: – Той пока­феня, ако питаш мен…

М. Байрактарски: – Него­вата постъпка не е мъжка..!

В. Стаменов: – Може би е решил да обърне резбата (смее се)… Постъпката му е абсолютно гейска. Това го правят гейовете. Примерите са много, се­щам се за Емил Дими­тров, Васил Найденов, които като се разлюбеха, и плюеха пред общество­то мъжа до себе си. По същия начин Петканов е решил да обърне рез­бата и реаги­ра абсолют­но гейски.

М. Димитрова: – Петка­нов се възползва от това, че е известна личност, че е разпознаваемо лице. Няма нищо скандално според мен.

В. Стаменов: – Според мен г-ца Богданска си направи огромна ПиАр услуга. Вече и глухите чуха, че има така­ва жена. Както казва Георги Първанов – само името да не ти объркат, всяка една реклама е добре дошла.

М. Димитрова: – Време е да преминем към втората тема, която предизвика не по-малко сериозен интерес. Това е скандала с „Агромах“

В. Стаменов: – Осъзнавате ли в какво влизаме в мо­мента?

М. Димитрова: – Осъзнава­ме. Даже искам да видя как­во е да си в килия (смее се). Живеем в общество, в което отдавна е минало това, че трябва да се притесняваме. Аз лично нямам прите­снения дали някой ще реагира на това, което ще кажем.

В. Стаменов: – Мо­ето мнение е, че аз вярвам в система­та на нашата дър­жава. Тази държа­ва принадлежи на политиците, не на полицаите. Редно е да бъде така. Това е за хубаво. Това което правим сега е наш вид политика. Темата „Агромах“ ни връща в едни години, кои­то свобода на слово, медии правят каквото си искат. Това, което искам да кажа е, че знаете позицията на Топ Преса за Бриндо специално е очевадно. Ние сме едни от малкото, които сме му дава­ли поле за изява. Не може да оспорим, че той отрази един факт. Всеки има право на свобода за изява. Тряб­ва да търсим обединение в посока това, че за пореден път една медия, била тя със съмнителен произход, е ата­кувана, защото отрази един факт.

М. Димитрова: – Неоспо­рим факт. Аз съм била сви­детел. Колегата отрази исти­ната. Иска се много смелост, за да изкараш нещо подоб­но.

В. Стаменов: – Бриндо го изигра много добре. Евала! Това е идеална ситуация държавата да види какви хора произвежда. Става въ­прос за Бачев. Може да е с чадър, може и да не е, не­знам. Евала на Бойко, че така реагира. Една абсолют­на пиянска история. Според мен Бачев е подценил ситу­ацията.

М. Димитрова: – Ако ще трябва да се търси отговор­ност, трябва да се започне първо от униформените и след това по ред на номе­рата на всички остана­ли, защото според мен си замина един много качествен човек, един качествен ръководител на полицията. Той по­каза едни невероятни резултати за времето, в което бе началник на полицията. Също искам да кажа, че не може да задържаш един журна­лист за това, че е публи­кувал нещо, публикувал абсолютен факт. Кой нареди да задържат Бриндо?

М. Байрактарски: – Моето мнение е, че трябва да се иска от политиците и да се говори с тях.

В. Стаменов: – За съжале­ние това е родната българ­ска действителност..

Кое е нещото, което ни на­кара да правим това? Обе­динихме се около темата на „Неудобните“, защото в един приятелски разговор се са­мопризнахме като неудоб­ните журналисти. В крайна сметка хората вече, интер­нет е много интересно явле­ние в нашия живот. От една страна се приема, че каквото и да правиш в него, то ще се гледа и ще се вижда без да си даваш зор. Оказва се, че не е така. Вижда се, че пред­лагането е много. Трябва да бъдем нови и да предлагаме нещо ново. Конкуренцията е голяма. Топ Преса и Благо­евград Нюз сме единстве­ните, които споменаваме имена. Никой не го прави. Затова сме тук, защото сме сигурни в нашия успех!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене