Свържете се с нас

Анализи и Коментари

Упадъкът на едно общество или как непълнолетното бъдеще на България кърши ритмично снага под звуците на Азис!

Публикувано

на

Благоевград – градът на младежта, центърът, който събира хиляди млади хора заради двата си университета и множеството профилирани гимназии. Чудесен град, чудесен център за развитие на културни дейности. Град, събрал много умни, способни и интелигентни хора, които го развиват всекидневно.
Историята, която ще прочетете обаче, е по-различна. Действителна и срещана всяка вечер, това е историята за нощен Благоевград, разказ за упадъка на едно общество.
За никого не е тайна, че освен университетите и гимназиите, нощните клубове в града също са много. Също така са интензивно посещавани и доста често препълнени. Този факт сам по себе си не е лош – всеки млад човек има нужда да се забавлява понякога.
Гледката, която представлява препълнен нощен клуб в делнична вечер, е позната всекиму.
На входа има охрана, евентуално няколко посетители, които пушат навън, защото до определен час в заведението все пак се спазва забраната за тютюнопушене и то е свободно от цигарен дим.
Горе-долу до този час клубът вече е пълен – ученици и студенти са казали на родителите си „лека нощ” и са дошли да се забавляват. Защото, кой няма нужда от забавление? Отговорът е- най-напред учениците! Най-потресаващото в гледката на пълното заведение са десетките лица на непълнолетни и дори малолетни деца! Някак те са успели да „минат” през охраната, или пък охраната си е затворила очите? А може би просто не ги е видяла. Този „пропуск” на охранителите в заведението би могъл да бъде поправен за минути, ала това не се случва. Усмихната сервитьорка любезно пита вече влязлата в клуба малолетна групичка какво ще пие и окото й не трепва, когато поръчката на децата включва предимно бутилки алкохол. Пиенето е сервирано, наздравиците са вдигнати, а все още малолетните и непълнолетни бъдещи финансисти, юристи, лекари, полицаи и пожарникари ритмично танцуват на фона на новото парче на Азис.
Една кратка разходка до тоалетната на заведението разкрива още по-мрачна картина. Или пък по-цветна, зависи от гледната точка. Защото алкохолът явно не е понесъл на някой детски организъм и той е облекчил гаденето си току върху пода в коридора на тоалетната. Гледката е достатъчно фрапантна и илюстративно показва какво представлява съвременното ни общество.
Все още не съм се съвзела напълно от видяното, когато от кабинката, към която съм се запътила, излиза….мъж. Не младо момче. Мъж. Около тридесетте. Гледам го как спокойно излиза и си мисля, че какво пък – вероятно е объркал тоалетните и неусетно е влязъл в дамската. Радостна, че все пак се е освободила кабинка, аз смело отварям вратата и се ококорвам абсолютно шокирана. Защото кабината не е празна. Вътре има момиче, което…оправя чорапогащника си!
Този разказ е напълно действителен и доста скорошен. Деградацията на обществото, на която сме всекидневни свидетели, все по-грубото и бурно поведение на младежите и дори децата, всички онези проблеми и детско насилие, с което нито родители, нито учители, нито Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни не могат да се справят, е резултат от бездействието или погрешното действие на всички нас. На родители, на учители, на институции, на медии. Проблемите са тясно свързани един с друг и всяко бездействие по даден проблем и отстраняването му, напълно лавинообразно води до редица други.
Защото, можем ли да наречем „нормално” общество, което лежерно гледа отстрани как бъдещето на страната върви стремглаво надолу, превръщайки живота си в низ от алкохол, цигари, наркотици, главоболие и повръщано? И по-големият проблем – когато след години това бъдеще стане ядро на обществото, какво бъдеще ще възпита то?

http://blagoevgrad-news.com/

коментара

Анализи и Коментари

Топ Преса: Ако журналист с поведение на Силвия Великова работеше за нас, отдавна да е уволнена!  Спрете се бе, хора! Сляпата опозиция – слепи ги ражда!

Публикувано

на

 Спрете се бе, хора! Сляпата опозиция – слепи ги ражда!

Днес българското национално радио (БНР) излезе с позиция по повод смяната на ресора на отговорната за съдебната тематика в медията – Силвия Великова, и свалянето й от ефир като водещ на „Преди всички“. Няколко часа по-късно вчера рокадата бе прекратена, а журналистката – възстановена като водещ. Защо? Улицата ли уплаши ръководството? Абе, анархията и улицата ли управляват държавата?

Уважаемо ръководство на БНР, молим ви – не се предавайте. Ние, една регионална медия, с позиция и мнение, апелираме срещу анархията и политическите интриги. До колкото си спомняме, тенденциозността в журналистиката, агресията в мнението, насила натрапената позиция, не се приемат за професионализъм в гилдията, но, както е модерно последно време, напълно нормално е, щом си опозиция да ти се простят всички земни грехове.  Така например, Оги Академика, известен с медийната си „Жаба“, щото лапа парите на Цецо Сръбския, вече не е дебел тарикат, ами „протестърски светец и борец за правда“. Правдата на кого? На Брендо ли? Съвсем модерно е Любка Кулизач, например, лакействала дълги години на властта с псевдонима Лора Кварц, във вестник „Уикенд“ един ден да се обърне и да стане „борец за свобода“, щото уплашените от прокуратурата олигарси дават мило и драго користните им далавери и афери да се превърнат в обществени каузи. Изобщо, старите палта в журналистиката умеят да правят това – да превръщат в обществени каузи личните интереси на всеки, който си плаща.

Силвия ВЕЛИКОВА

Та и кака Силве така… Очевадно тенденциозно натрапва политически идеи, схеми, при това от национален ефир, чиято водеща максима трябва да бъде – обективност. Но при нея не сме видели такова нещо… само сляпа опозиция. Топ Преса споделя становището на Николай Кръстев, че в програмата липсва обективно и безпристрастно отразяване на част от темите и препоръча на директора да предложи механизъм за осигуряване на плурализъм и всички гледни точки по значими за обществото теми. Къде тук видяхте нещо лошо? Някой вниква ли изобщо в тези думи? Топ Преса заявява най-отговорно, че именно журналисти като Силвия Великова наложиха и все още налагат модела – щом критикуваш властта и си престъпник, всички грехове са ти простени. Последното го приемайте за съвет, уважаеми тарикати, наркотрафиканти, ДДС-ари и контрабандисти – подгони ли ви законът, започвайте да викате „Долу!“, пишете остри постове срещу държавата и закона и от криминален престъпник влизате в графа „политически преследван свободен протестър“.  А видимо на такива като Силвия Великова работата е да ви легитимира. Срещу какво?  Според нас от Топ Преса, тя е длъжна да отговори. Лошо няма – нека взема там, каквото й дават, но защо ние трябва да й плащаме заплатата с данъците си. Да излезе да си направи сайт и свободно да си плюе, както прави всеки, на който му е крив света. Ярък пример, Бабикян!

Няма да подминем и теорията на конспирацията. Цялата тази безсмислена дандания около „скандала Великова“ не е ли ответен удар на отстранените протежета на един бивш фактор при управляващата пария, сред които са част от СЕМ-каджиите? Въпроси, на които ще трябва да си отговорим, уважаеми читатели, преди за пореден път да си оплюем държавата от налята насила в главата ни негативна емоция.

И накрая е време за веселата част. Отчаяните „тритепроценти“ десни, които яхнаха поредния „протест“. Към тях е нашето послание. Чухме, че ромите в гърменския квартал „Кремиковци“ ще протестират, защото са им спрени незаконните ток и вода. Яхвайте! Пишете им плакати – „Долу и оставка! Върнете на хората правата!“ Не политици, а политически карикатури, които никога до сега не бяха изслушали едно предаване на Силвия Великова /някои дори не знаеха коя е тя/, но щом ревнаха  удобните протестъри, те, десните, я припознаха като поредната им светица! Жалко! Настина жалко! Това е дъното. Шепа хора съсипаха „протестиращия човек“, съсипаха всяка смислена идея за народен глас. И нас ни е яд за държавната работа на Великова, но не бихме я защитили, а ще защитим ръководството на БНР, защото, ако утре и при нас започне да работи тенденциозен, насочено озлобен и сляп безаргументен протестър, ще го уволним на деня. Защото вярваме, че сляпата опозиция – слепи ги ражда!

 

 

 

коментара

Продължете с четенето

Анализи и Коментари

Полицията в град Гоце Делчев застава твърдо в подкрепа към Иван Гешев за главен прокурор!

Публикувано

на

Ръководството на РУП – Гоце Делчев заедно с целия си състав, изразяват пълната си и безрезервна подкрепа към кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. „Иван Гешев е прокурорът, който обедини всички структруни звена в МВР, ДАНС и прокуратурата. Резултатите от работата му в специализираната прокуратура, са безупречни и дават така нужния за обществото резултат. Убедени сме че под ръководството на Иван Гешев, българското обвинение ще бъде ръководено префесионално, резултатно, екипно и стабилно. Погледнато в дълбок професионален план, нямаме никакви резерви и съмнения в каниддатурата на Иван Гешев. Да, той е достоен и трябва да бъде следващият главен прокурор на Република България“. Иззразяват становище от РУП на МВР град Гоце Делчев, пред Топ Преса, която като медия зае твърда позиция в подкрепа на Иван Гешев.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ