Забраниха продажбата на алкохол в Дяково заради изборите

Със своя заповед, кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев регламентира продажбата и консумацията на спиртни напитки в района на село Дяково. Причината са предстоящите местни избори в селото за кмет, които са тази неделя.

Продажбата на спиртни напитки от магазините, заведенията за обществено хранене и развлечения и други обществени места на територията на с. Дяково се забранява за времето от 20.00 ч. на 01.10.2016 г. /събота/ до 08.00 ч. на 03.10.2016 г. /понеделник/.

Забраната не се отнася за обществени заведения, в които ще се провеждат семейни и обредни ритуали /сватби, кръщенета и др./, както и за продажба на спиртни напитки на едро. За изпълнението на заповедта ще съблюдават „Контролно звено“ към Община Дупница, както и РУП-Дупница.
Забранено е и поставянето на агитационни материали на сгради – общинска собственост, независимо от съгласието на наемателите, на превозните средства на обществения транспорт, независимо чия собственост са те, като на нарушителите ще бъдат налагани санкции.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене