Най-успелият неврокопски адвокат д-р Милушева организира експертна правна помощ на български език в Мюнхен

Димитрина ПАНДУРОВА

С Вярата и Надеждата за Справедливост – в навече­рието на един от най-свет­лите християнски празници – 17 септември, в Мюнхен бе осветена адвокатска кантора „д-р Милушева“.

Гости на събитието бяха и Генералният консул на Бъл­гария в баварската столица – Антоанета Байчева, както и консулът Милко Милушев.

Сред гостите бе и Роланд Циглер, адвокат и арбитра­жен съдия, роден в Дрезден поставил основите на меж­дународно-ориентираната адвокатска защита. Канто­рата му съществува още от далечната 1963 г.

Адвокат д-р Милушева оп­ределя г-н Циглер за свой ментор, а с неговата благо­словия тази кантора ще про­дължи да изгражда между­народноправната защита!

Сред останалите гости бяха българи, които заемат воде­щи позиции в обществения и правния живот в Мюнхен – университетски преподава­тели, социални и медицински специалисти, заклети прево­дачи и не на последно място данъчни консултанти.

КОЙ КОЙ Е В АДВОКАТСКА КАНТОРА „Д-Р МИЛУШЕВА“?

Създател и собственик – адв. д-р Мария Милушева, родена в град Гоце Делчев – позната не само сред нем­ската и българска общест­веност, но и компетентен съветник по въпроси, зася­гащи законодателството на четирите немскоезич­ни държави в Европа – Германия, Австрия, Лихтенщайн и не на последно място Швей­цария. Доктор по правни науки на меж­дународно признатия Университет на Княже­ство Лийхтенщайн. Ди­пломиран адвокат на университета Лудвиг Максимилиан, Мюнхен Германия през 2006 г., 2 години по-късно става член на Мюн­хенската адвокатска колегия. Името на адв. Милушева се нарежда сред уважаваните спе­циалисти по наказа­телно право, поемайки изключително трудни случаи.

Гергина Славова, сертифициран ези­ков кореспондент на немски, италиански и български език. Има дългогодишен профе­сионален опит като адвокатски асистент, а в кантората на „д-р Милушева“ отговаря освен за административните въпроси и за комуникацията с различни държавни органи, служби и институции.

Валерия Димитрова, ад­вокатски сътрудник в канто­ра „Д-р Милушева“, владее немски и английски език, има завършено юридическо образование. При казуси с трансграничен характер от­говаря за изготвянето на ста­новища по въпроси, свърза­ни с българското право.

Още за екипа, както и част от случаите, на които внима­ние обръща немската преса, а адвокат е д-р Мария Милу­шева, може да видите на:

http://bg-anwalt.de/bg/

Амбицията на адвокат Ми­лушева е да превърне кан­тората в място, което всеки нуждаещ се от правна по­мощ, независимо от коя точ­ка на света е, да я получи на роден език.

АДВОКАТСКА КАНТОРА „Д-Р МИЛУШЕВА”

съществува самостоя­телно от 01.06.2016 г., в Мюнхен. Нейн създател е докторът по правни науки – Мария Милушева, чието име в Германия се нарежда сред уважаваните специалисти по наказателно право, пое­майки изключително трудни случаи.

Такъв безпрецедентен каз­ус е дело срещу баварска­та община Вьорт. На пръв поглед това изглежда един трагичен и злополучен ин­цидент, който няма никакъв шанс в съ­дебна зала. Той обаче за­вършва с обезще­тение от 12 хиляди евро за родители­те на по­чиналото дете, из­дигане на паметна плоча на мястото на инци­дента и ангажи­мента на община­та да обезопаси всички басейни.

Дипломиран адвокат на уни­верситета Лудвиг Максимилиан, Мюнхен Германия през 2006 г. и две години по-късно член на Мюнхен­ската адвокатска колегия. Веднага след специализираното си обучение, благодарение на своя не само теоретичен, но и практически опит Мюнхен­ската колегия й присъжда званието „Адвокат-специа­лист по наказателно право”.

Професионалния си път д-р Милушева започва от канто­ра „Цийглер и колеги”, създа­дена през далечната 1963 г., която се отличава със своята традиция в трансграничните отношения.

В периода 2011-2016 адв. Милушева защитава докторантура по право в международно признатия Университет на Княжество Лийхтенщайн по изключител­но важната от години тема за Европа – европейската заповед за арест и къде е балансът на сигурността на обществото и свободата на личността.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене