И Петрич се включва в благотворителната кампания в подкрепа на 11-годишния Георги Желязков

И Петрич се присъединява към кампанията в подкрепа на 11-годишния Георги Желязков. Този петък, 30 септември, на площад „Възраждане“ в южния град ще се проведе благотворителен концерт за набиране на средства в помощ на малкия Гошко.

Младежи от цялата община се обединиха и организираха благотворителен концерт в центъра в Петрич. В програмата ще участват ОДК, НЧ “ Братя Миладинови“, ВС „Сгушена звездица“, ТС „Подгорче“ с. Яворница, СУ „Никола Й. Вапцаров“ и специалното участие на петричката рок група „Reflexion“.

Освен музикална програма младежите са осигурили и кулинарен базар с домашно приготвени ястия от тях и благотворителен търг с голям брой дарени артикули от творци и хора от бизнес сектора.

Направена е и група във фейсбук „Петрич помага“, чиято цел е бъдещи благотворителни мероприятия и всеки желаещ да помага е добре дошъл да се включи.

Момчето е един истински боец – пример и вдъхновение! Диагнозата му е тумор в мозъка /дифузен глиом на ствола (Diffuse Intrinsic Pontine Glioma- DIPG)/.
Глиомите съставляват около 70% от туморите в мозъка и ако са локализирани на удобно за манипулации място, се отстраняват хирургично и рутинно се облъчват.

Туморът на Гошко обаче е дифузен и се намира на място, което прави отстраняването му по хирургичен път невъзможно. Това е много рядък случай. Сумата, която е необходима за започване на лечението, е 65 000 евро. Твърде непосилна за едно семейство, но възможна и осъществима, ако се обединят всички хора от общината.

Дарителски сметки:

Aлианц Банк България АД
BIC код: BUINBGSF
BG07BUIN95611100548124 BGN
BG77BUIN95611100548125 EUR
име: Георги Емилов Желязков
goshko@reactivit.net

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене