Евродепутатът Мария Габриел се нареди сред 25-те най-влиятелни евродепутти

Мария Габриел получи поредното признание за дейноста си като евродепутат. Зам-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент бе избрана сред 25-те най-влиятелни евродепутати. Тя е на престижното 15-о място. Класацията е направена от авторитетната организация „Вотуоч”, която следи отблизо работата на всички 751 евродепутати.

„Най-важно е човек да бъде отдаден на работата си. За мен това е признание и отговорност за бъдещата ми работа. Годеем се, защото това е признание за България. Тази класация означава, че се следи всяка наша стъпка. Поинтересувах се за критериите, те са много и всеобхватни. За мен е приятна изненада”, сподели в понеделник пред български журналисти в ЕП в Брюксел Мария Габриел. Някои от заелите челните места са имали сериозен бонус, тъй като са получили доста точки само заради своята висока позиция в йерархията на европарламента. „Ще продължа да защитавам интересите на България. Искам ГЕРБ да се свръзва с европейското, с положителното, с динамичното, със защитата на националния интерес”, каза още евродепутатът.

Тя се похвали с „еволюцията” в развитието и поведението на българската група евродепутати от 2009 г. до днес. В момента всички български евродепутати защитават като един интересите на България. Събираме се и преди всяка пленарна сесия в Страсбург, дискутираме каква ще е позицията ни, как да реагираме и това дава добри резултати, увери Мария Габриел.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене