Стефка Костадинова и Слави Бинев откриха 18-то Балканско първенство по таекуондо

При отлична организация и много ВИП гости в гр. Дупница стартира 18-то Балканско първенство по таекуондо

Лично председателката на БОК Стефка Костадинова и председателят на БФТ Слави Бинев отриха балканиадата. Рекорден брой участници над 630 ще мерят сили през този уикенд. Министър Красен Кралев изпрати специално приветствие към организаторите и участниците. Слави Бинев връчи благодарствени плакети на Стефка Костадинова и консулът на Република Корея в България г-н Нам.

“Вниманието към нас е голямо и нямаме право да се проваляме“, заяви от своя страна шефът на българското таекуондо Слави Бинев. „Само при сериозни успехи ще бъдем доволни, че сме били домакини на този турнир. Надявам се първенството да даде характер на нашите taekuondo-1спортисти и съм уверен, че ние ще диктуваме модата. А след европейското първенство догодина, на което също сме домакини, ще направим рекапитулация и ще видим дали имаме право да сме с претенции за нещо повече”, допълни още г-н Бинев.

„Пожелавам на всички спортисти да имат моя олимпийски път. Първо да имат успешно представяне на балканиадата, после да станат европейски и световни шампиони, и накрая да грабнат олимпийското злато. Със Слави Бинев се познаваме много добре, и знам, че с каквото се е захванал го е довел до печеливш край. Обещал ми е две квоти за олимпийското таекуондо за Токио 2020, и съм сигурна, че ще си изпълни обещанието“, заяви Стефка Костадинова.

Балканиадата се провежда със съдействието на община Дупница, “Банка ДСК”, “ОЗК застраховане”, фирма за спортна екипировка “Pride”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене