НАЙ-НОВОТО ЗА ТЕРОРИСТА ИВАН, КОЙТО ПРИЕ ИСЛЯМА И ИСКАШЕ ДА УБИВА ЗА „ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА”!

Този на снимката е Иван Захариев, който се подготвял за джихадист на „Ислямска държава”!!!

 В момента го разследват по обвинение за тероризъм, ислямски фундаментализъм и джихадизъм.

Захариев е засичан на различни стрелбища в София и Пловдив с цел самоподготовка да стане терорист, в дома му пък е открита литература с екстремистко съдържание! Специализираният наказателен съд го остави в ареста. Според обвинението, 21-годишен младеж се подготвял да се включи в редиците на екстремистката групировка „Ислямска държава” в Сирия.

Той беше задържан при операция на ДАНС преди два дни.

Иван Захариев има българско и австралийско гражданство.

Баща му е българин, майка му – виетнамка.

Избягал е от Австралия, където е щял да бъде съден отново за джихадизъм, ислямски фундаментализъм и тероризъм. Влязъл е в България под името Джон Захариев. Веднага е пуснал документи да смени името си на Иван, за да не се набива на очи. Службите обаче веднага го надушили. Той бил следен от тях в продължение на няколко месеца по подозрения, че е радикализиран ислямист. Разследването, ръководено от Специализираната прокуратура, е започнало по сигнал на ДАНС. Няколко месеца са събирани доказателства, като са използвани и СРС-та със записани провеждани от него телефонни разговори и интернет чатове.

Установено е, че задържаният е контактувал по интернет с лица, занимаващи се с тероризъм и проповядващи радикален ислям. Пътувал е веднъж до Сирия и предприел самоподготовка за включване в редиците на „Ислямска държава”. Захариев е засичан на различни стрелбища в София и Пловдив, където се обучавал на стрелба, включително и с автомат „Калашников“.

В дома му е открита литература с екстремистко съдържание. И на двете стрелбища – и в София, и в Пловдив е насочвал заредено оръжие към своите инструктори, за да види как ще се почувства, като насочи оръжието към човек, когото трябва да убие. Задържаният е привлечен като обвиняем и е дал обяснения. Не се признава за виновен.

bez-cenzura.eu

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене