Антонио Якимов – набеден главен свидетел по главното дело срещу братята: Човек на Галеви изкорми сина на доктора!

антонио якимов

Ако журналист или нормален човек се зарови в блатото около смъртта на „дупнишкия Аполон” Николай Радев-Отвертката в нощта на миналия понеделник, неизбежно трябва да се трансформира в някакво шизофренично състояние, за да вдене нещо от цялата история. „ШОУ“ се опита да си направи този труд и ето какво се получи.

Кой е Отвертката? Кои са първите дупнишки опълченци срещу клана на братяГалеви – семейство Карастоянови!? Пази ли някой гърба на убийстве­ната мастита фамилия? На всички отговори едва ли някой някога ще отговори.

И все пак… Антонио Якимов – обя­вен за главен свидетел по главното дело срещу братя Галеви, в момен­та в нелегалност. Единствено пред „ШОУ“:

– Ало, що ме търсите?

-Вие сте единственият смелчага, осмелил се да свидетелства едно към едно по делото Гзлеви…

-Абе, те всички така го­ворят, но на мой гръб…

-Каква е вашата версия за убийството на Отвертка­та? Вие смятате, че става въпрос не за обикновено задиряне, а за отмъщение на почернен баща. Защо мислите така?

-Аз от десет години не живея в Дупница и това, което знам по случая, е от други потърпевши, с които поддържаме връзка. Жестоко е! Убеден съм, че няма никаква лична лю­бовна драма между тая Владимира Карастоянова и Отвертката!

-А какво?

-Ами бащата Карастоянов има двама сина. Преди време единия го закла Стъклето на Галеви, разпра му корема.

-Как така го е заклал?!

-Ами, закла го, едвам остана жив! Месеци наред му правиха операции.

Беше го изкормил, беше му омешал вътрешности­те!… Къде ли не му пра­виха хиляди операции, но се покри новината, едвам остана жив, ама нито се стигна до съд, нито нищо. И това стана малко преди да ги закарат в затвора. Цяла Дупница беше настръхна­ла. И какво?!… Нищо! След това нападнаха и другото момче на Карастоянови. Пак същата история. Пак нищо…

-Така или иначе е факт, че Отвертката е труп след идването на цялото мъжко представителство на фами­лия Карастоянови…

-Аз не го вервам това – те да са го убили! Да идат да убиват въоръжени в офиса на братя Галеви, най-въоръженото барче в гра­да!?… Абсурд! Всеки знае, че там има куп въоръжени мутри, които ще те затрият при най-малкото движение. Немам представа, че това нещо може да се случи по тоя начин! Невъзможно! Требва да си напълно луд да го на­правиш! Самият Отвертката винаги е бил въоръжен с пистолет и т.н. Убеден съм, че той сам се е заклал при борбата.

-Защо сте толкова убе­ден? Тройната съдебно­медицинска експертиза сочи прободни рани в коре­ма и черния дроб, други в областта на сърцето и още три в гърба. Да не говорим за потрошения череп от удари с чукове според брат му Иван Радев?…

– Не знам. Ама съм убеден, че те нема да тръгнат с оръжие сре­щу Отвертката. Когато ме осакатиха, бащата Владо Карастоянов ми е правил зъбите година и половина. Казвал ми е: „Абе, мойто момче, как си попаднал между такива бандити?!…“. Чака ме с парите сума ти месеци, гък не ми е казал, аз не можех да се храня повече от година. Направи ми всичко – зъби, мостове, изчака ме с парите, докато мога, беше толкова внима­телен. И той, и синовете му са толкова свестни хора!…

-Защо тогава се е на­ложило малкият му син Иван да бъде покрит преди време за няколко години в Канада?

-Сигурно заради тая беля със Стъклето, дето го закла. Може би тогава са го крили.

-Значи според вас Ка­растоянови са отишли в бърлогата на Галеви не с цел да убиват, не са носили оръжие и т.н.?

-Не, не, той е най-добрият зъбен хирург в града, сино­вете му са също уважавани от целия град. Нема как да си сложат главата в торба­та заради некакъв си, не знам си какъв… Доколкото знам, след Иван ония посегнаха и на брат му, но всичко пак се потули.

Истината ще изплува един ден, ама не вервам да я разберем. Не е ис­тинската причина любовна драма между внучката Владимира и Отвертката. Тука има натрупване, има стари неща.

– Да не би бащата Карастоянов да не е оправил както трябва някой зъб на Братята, че да му „имат зъб“? Цяла Дупница знае, че Владимир Карастоянов е бил личният зъболекар на Гзлеви…

– Ами да. Той беше най- добрият, нормално е. Сега, при него ходеха всички богати хора, тези с много пари. Галеви и Карастоянови си имаха уважението

-Е как тогава Пламен Галев не е изкомандвал любимеца си Николай Радев-Отвертката да не се занимава със семейството на Карастоянови?!

-Ами той може да го из­командва, но като го няма, кой да го направи сега?…

-Чували ли сте, че Пла­мен Галев лично е пребил любимеца си Отвертката, защото закачал дъщерятана негова позната?

-Не знам. Знам само, че Пламен лично никога никой не е бил. Но възможно е да го е поръчал за назидание. То, ако той беше в Дупница, това с Отвертката немаше да се случи! Нито той щеше да посегне на Владимира, нито Карастоянови щяха да идат да се разправят с него.

-Още малко, и ще из­карате братя Гзлеви ангели небесни?! Всъщност какъв е вашият случай? Как се сдобихте със статута на главен свидетел срещу братя Галеви?

-Абе, какъв главен сви­детел, бе! Вие, журнали­стите, ме направихте такъв! Аз бях последният, който Националната следствена служба издири, и немаше как – требваше да кажа истината. Пребиха ме и ме осакатиха за 50 лв.! Това е „такса спокойствие” на месец, която вземаха зве­ровете на Галеви от всеки таксиджия. Случи се така, че един месец не можах да я платя, защото почина баща ми и се охарчих с 1000 лв. Казаха ми: „Хубаво, ще я платиш следващия месец барабар с другата“.

Да, ама се разболях от бронхопневмония и пак не можах да платя. Някой им подшушнал на зверовете, че се преструвам и се готвя за чужбина и си казали: айде бе, дай сега да го смелим тоя!

Смляха ме за 50 лв.! Осакатиха ме! Жена ми се разведе с мен, защото не можа да издъ­ржи на напрежението. Не мога вече да имам поколе­ние. Импотентен съм. Ама моето е нищо! Имаше един бивш полицай от бобовдолския затвор, Ивайло Иванов се казваше, от село Самораново. Пенсионира се и стана таксиметров шофьор. Осакатиха го като мен, за 1 лев! Беше взел клиент от пиацата на автогарата, която също беше платена на Галевите, както всички други. Ония, дето си пла­щат, веднага звънят, хората им го настигат и го смилат от бой. За един лев! Избиха му зъбите, смачкаха го! Бой, бой, бой, там, на „Развесената върба“ – в центъра на Дупница посред бял ден! Целият град го знае тоя случай, ама нищо…

-Кои бяха биячите? От­вертката беше ли между тях?

-Те биячите винаги са едни и същи.

Отвертката Винаги е в центъра.

Е, как иначе!?…

-Тогава защо не го опандизиха по голямото дело срещу Галеви и сие?

-Защото държавата опандизи само хората, от които се интересуваше. Единстве­ните големи, които осъди ефективно, са Стъклето и Чочо. Другите си останаха на свобода и си вилнеят. Значи, най-големите в затво­ра, а „дребните“ на свобода, защото нямало достатъчно доказателства. Да, ама те, „дребните“, продължават да колят и бесят както преди, както си искат. Дупница продължава да си е град – държава в държавата! Затова никога нема да се върнем там! Ама що ми пука толко!? Немам вече ни жена, ни деца, погребах баща и майка! Немам близки. Нема за кой да ме е страх. Сега тука съм на спокойствие. Е, верно, приятелите некой път ми викат: „Абе, ти как си на открито, ще вземат да те свитнат некой път!…“. Отивам един път месечно на гробищата, наведен, оглеждам се като шпио­нин…

-Ами да, може би е по-добре изобщо да не рискувате? Защото едва ли ще ви простят, рано или късно…

-Ама ти да не би да зна­еш нещо, та ме плашиш!? Аз и без това съм си до­статъчно наплашен! Ма ще вземат да ме освиткат без време!…

-Не знам нищо, просто съм гледал прекалено много мафиотски филми може би…

-Абе, пука ми! Всич­ки свидетели по делото се разбягахме – кой по чужбина, кой по София, останаха само двама, ама кой знае… Засега май ония се поснишиха, тоест не ги правят неща­та толкова явно. Иначе всичко си е същото. Абе, аз съм лесен, немам ни­кой, осакатен съм, деца не мога да имам, ама вие , му мислете, като излезат ония от Самораново…

Николай Карастоянов

Другата версия за вендетата: Карастоянови прецакани от Галеви в далавера с коли и дрога?

Закланият гард на братята – Отвертката, движил алъш-вериша след бягството им?

Според други източници на „ШОУ“ кървищата в крепостта на Галеви – „Колата“, нямат нищо общо със задявките на „дупнишкия Аполон” Отвертката към гордостта на Карастоянови – красавицата Владимира. Ако става въпрос за биячи и сходни „специалисти”, баш майсторът бил Каплата, а не хубавият Ники, твърдят нашите информатори.

Същите ни светнаха, че фамилията също е доста странна и скандална. Преди време Карастоянови са имали няколко автокъщи в необятния дупнишки оазис за коли втора употреба. Твърди се, че в един момент, без вся­каква видима причина, бащата Влади­мир Карастоянов ги продал набързо. Според други тарторът на фамилията просто е реализирал схемата с под­ставени лица по обясними причини. Според трети нещата са по-сложни.

карастоянов

Навремето баш-майсторът дентист на Дупница и околията имал не само зъбни, но и други, по-делови и по-благодатни отношения във финансов аспект с братя Галеви, които касаят и мъртвия Николай Радев-Отвертката. Източниците ни и до днес не могат да си отговорят на въпроса като как така Иван Карастоянов винаги е яхал последните модели мотори, а Отвертката все бръмчал с най-яките автомобили, без да е ясен произходът на средствата, с които и единият, и другият са купували „дзверовете“ си. Според версията на източниците ни Галеви, които разполагали с опорна точка „порт“ на Северното ни Черно­морие, и Карастоянови се допълвали в далаверата „коли плюс дрога за гарнитура“, но в един момент Пламен Галев разкарал ортаците си от играта. Оттогава започнала да тлее и искрата на скритата вражда между Братя и фамилия. На всичко отгоре фами­лията била заместена от „никаквеца“ Отвертката, чиито пътувания по дестинации на Север и Юг по Европа и света вадели очите на Карастоянови. Някъде по това време маститият д-р Влади­мир Карастоянов започнал да дава и не особено приятни експертизи за челюстно-лицевите „ремонти“, които хората на Галеви извършвали напълно безплатно на жертвите си.

Задявките с  хубавата Владимира били само последната капка, преляла чашата на търпението. Най-специалният ни информатор сподели и най-съкровената тайна на д-р Владимир Карастоянов, който не би трябвало да бъде особено чувствителен на тема семейна чест и прочее. Според информацията на спецагента ни не красавецът – 28-годишният покойник Николай Радев – Отвертката, а именно 68-годишният д-р Карастоянов бил истинският Дон Жуан на Дупница и до ден-днешен. В момент на откровение най-големият спец по ченета в града споделил, че бройката на завоеванията му може да се измери с четирицифрено число. Което естествено, никой не може да докаже. Според източниците ни в Дупница всякакъв вид слава е опасно нещо ако не си плащаш на…

Подготви: Славей КОСТАДИНОВ

Вестник: ШОУ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене