Бивш играч на „Пирин“ прави суперсезон в Полша


Българският футболист Димитър Илиев прогресира в изявите си в полската Екстракласа и оставя отлични впечатления с играта си за Висла Плоцк
Бившият играч на Локомотив/Пловдив/,Пирин/Благоевград/ и Локомотив/София/ вече трета година играе за този полски тим, с който спечели промоция в елита този сезон.Илиев има един полусезон в Благоевград през 2011-та година под ръководството на Костадин Ангелов -Лаптопа.
В последния кръг Илиев изненадващо остана резерва за Висла, но след появата си се отличи с асистенция за победата с 2:0 над Погон/Шчечин/.
В интервю за полски вестник, Илиев сподели, че вече се чувства в добра форма: „Доволен съм от представянето си срещу Погон. Важното е, че помогнах за победата и трите точки.“
Димитър Илиев бе запитан и за това, дали се надява да получи повиквателна от Ивайло Петев за националния отбор на България.
„За всеки футболист е чест да играе за страната си. Но вече не очаквам да бъда повикан, въпреки че понякога в националния виждаме играчи, които не са по-добри или не играят редовно в клубовете си. Но на този етап наистина не очаквам да бъда повикан,“ заяви Илиев.
Висла Плоцк е на шесто място в Екстракласата след 9 кръга. 27-годишният Илиев има осем мача като титуляр и два гола.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене