Свържете се с нас

Новини

Волейболен Разлог празнува 70 години

Публикувано

на

70 поколения волейболисти на Разлог, голяма част от които видни общественици, учители, лекари, спортисти, между които и кметът на община Разлог Красимир Герчев, се готвят да отпразнуват рождения ден на волейболен клуб „Пирин”

На 28 септември в читалището в Разлог си дават среща всички бивши и настоящи спортисти, на която ще се представи ретроспекция на волейболен Разлог, неговото минало, настояще и бъдеще.

На 70-годишния юбилей на ВК Пирин е посветен и Международният турнир по волейбол с участието на представителните отбори на „Пирин“(Разлог), ЦСКА, „Марек“ и „Струмица“(Македония), който ще се проведе на 30 септември и 1 октомври.

В Разлог съществува организиран волейболен отбор година преди да се проведе първото държавно първенство в 1945 година. В следващата 1946 година клубът се регистрира официално.

ВК Пирин е постоянен регионален първенец до 1950 година. Отборът печели първия златен медал за момчета в страната в 1970 година и е ръководен от треньор Стойчо Грънчаров. В периода от 1992 година до 2005 г. детско-юношеската школа на ВК Пирин печели 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови медала.

В момента над 160 малки и големи волейболисти във всички възрастови групи – мъже и жени, както и представителният мъжки отбор във висшата волейболна лига на България, продължават традицията на любимия спорт на Разлог.

22 години от своя живот е посветил на волейболен клуб „Пирин” и кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, под чийто патронаж се организират събитията, но и за когото този юбилей е съкровен и вълнуващ. „От четвърти клас съм в залата на волейболния клуб в Разлог, преминах през всички възрастови групи, играх и с мъжете“. – каза Красимир Герчев. „Не само за мен, за много хората, за десетки поколения на Разлог, волейболът като спорт е съдбовен. Той е знаков за нашия град, защото много хора го избрахме, за да бъде не само нашето хоби, но и активен спорт. Ето защо 70 годишният юбилей на ВК „Пирин“ е значим за Разлог, защото е спорт, морално и житейски свързан с много хора. Честит юбилей на всички бивши и настоящи волейболисти на Разлог и нека да го отпразнуваме достойно и гордо- постиженията през годините са нашият стимул да продължаваме напред, да черпим вдъхновение от миналото, но и да изграждаме здрави поколения днес и в бъдещето”. – сподели още той.

За 70-годишния юбилей на ВК „Пирин”(Разлог) ще бъдат раздадени грамоти и юбилейни значки.

коментара

Бизнес

Следприватизационният контрол не знае за затварянето на „Благоевград – БТ”

Публикувано

на

Към момента Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) не разполага с информация относно окончателно затваряне на „Благоевград – БТ” АД, съобщиха от ведомството за bTV.

В петък БНР съобщи, че тютюневата фабрика в югозападния град окончателно затваря врати и така ще сподели съдбата на друго от големите предприятия на тютюневия холдинг – това в София, която след протести на работници и продължили с месеци неясноти, беше разрушено, а машините – изнесени в Благоевград.

„Непосредствено след първите публикации в пресата, агенцията незабавно изготви и изпрати писмо до мажоритарния собственик на „Булгартабак – Холдинг“ АД във връзка с изпълнението на следприватизационния ангажимент за срок от 10 години да запази основния предмет на дейност на дружеството. Очакваме възможно най-скоро ръководството на „Булгартабак – Холдинг“ АД да уведоми АПСК относно намеренията си по отношение на дейността на „Благоевград – БТ“ АД”, пишат от агенцията.

Те напомнят, че според приватизационния договор има срок от 10 г. (до 14 октомври 2021 г.), в който дружеството трябва да запази основния си предмет на дейност и седалището си в България. Допустимо е дружеството или някоя от дъщерните компании в този период да не работи – но за не повече от общо 12 месеца и то без спиране на всички дружества едновременно.

АПСК посочват, че де факто „София – БТ” е възстановила производствената си дейност през 2016 г. – макар и в Благоевград (междувременно, „Булгартабак” продаде основните си цигарени брандове на друга компания – б.р.). Евентуалното съкращаване на работници също не е нарушение – едва до края на 2014 г. новият собственик е бил задължен да поддържа конкретен средногодишен брой на работниците.

Все още не са постъпили отчетни документи за дейността на „Булгартабак” през миналата година, като срокът е до 30 юни.

Официално, това е третата вълна на съкращения в холдинга. Първите работници са съкратени след закриването на предприятието в София и преместването на филтровия цех от Благоевград в Пловдив. През 2017 г. е втората вълна, когато с работата си в Благоевградската фабрика близо 300 човека.

Ще има ли някаква дейност, ако утре цигарената фабрика затвори не е ясно. Собственикът на холдинга не беше открит за коментар.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Нов бизнес трус в Благоевград! До две седмици решават съдбата на завода за волани

Публикувано

на

Заводът за волани в Благоевград е застрашен от закриване и 300 работници могат да останат на улицата.

Тревожният сигнал дойде на редакционната поща на „Струма”, след това работници потвърдиха притесненията си. Те разказаха, че вчера в 16 часа шефът им ги събрал и обяснил, че предишния ден е провел среща с румънския бизнесмен от ръководството на фирмата. Той казал, че ако до две седмици не бъде намерена нова фирма на мястото на канадската „АЛС България”, заводът в Благоевград ще бъде затворен и производството ще се изнесе в Румъния.

struma.bg.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ