Свържете се с нас

Новини

Волейболен Разлог празнува 70 години

Публикувано

на

70 поколения волейболисти на Разлог, голяма част от които видни общественици, учители, лекари, спортисти, между които и кметът на община Разлог Красимир Герчев, се готвят да отпразнуват рождения ден на волейболен клуб „Пирин”

На 28 септември в читалището в Разлог си дават среща всички бивши и настоящи спортисти, на която ще се представи ретроспекция на волейболен Разлог, неговото минало, настояще и бъдеще.

На 70-годишния юбилей на ВК Пирин е посветен и Международният турнир по волейбол с участието на представителните отбори на „Пирин“(Разлог), ЦСКА, „Марек“ и „Струмица“(Македония), който ще се проведе на 30 септември и 1 октомври.

В Разлог съществува организиран волейболен отбор година преди да се проведе първото държавно първенство в 1945 година. В следващата 1946 година клубът се регистрира официално.

ВК Пирин е постоянен регионален първенец до 1950 година. Отборът печели първия златен медал за момчета в страната в 1970 година и е ръководен от треньор Стойчо Грънчаров. В периода от 1992 година до 2005 г. детско-юношеската школа на ВК Пирин печели 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови медала.

В момента над 160 малки и големи волейболисти във всички възрастови групи – мъже и жени, както и представителният мъжки отбор във висшата волейболна лига на България, продължават традицията на любимия спорт на Разлог.

22 години от своя живот е посветил на волейболен клуб „Пирин” и кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, под чийто патронаж се организират събитията, но и за когото този юбилей е съкровен и вълнуващ. „От четвърти клас съм в залата на волейболния клуб в Разлог, преминах през всички възрастови групи, играх и с мъжете“. – каза Красимир Герчев. „Не само за мен, за много хората, за десетки поколения на Разлог, волейболът като спорт е съдбовен. Той е знаков за нашия град, защото много хора го избрахме, за да бъде не само нашето хоби, но и активен спорт. Ето защо 70 годишният юбилей на ВК „Пирин“ е значим за Разлог, защото е спорт, морално и житейски свързан с много хора. Честит юбилей на всички бивши и настоящи волейболисти на Разлог и нека да го отпразнуваме достойно и гордо- постиженията през годините са нашият стимул да продължаваме напред, да черпим вдъхновение от миналото, но и да изграждаме здрави поколения днес и в бъдещето”. – сподели още той.

За 70-годишния юбилей на ВК „Пирин”(Разлог) ще бъдат раздадени грамоти и юбилейни значки.

коментара

Бизнес

Автокъща в Гоце Делчев търси работник

Публикувано

на

Авто къща в Гоце Делчев, търси сериозен работник. Сигурност,добри условия, коректност. За повече информация: +359 87 9897178

коментара

Продължете с четенето

Крими

МВР с официална информация за спецакцията в Сандански

Публикувано

на

На 17.07.2019 г. на територията, обслужвана от РУ – Сандански, съвместно със служители  на РУ – Сандански, ОДМВР – Благоевград и Дирекция „Жандармерия“ се проведе специализирана полицейски операция по линии на противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки.

В хода на специализираната операция бяха проверени 369 лица, 285 МПС, като полицейските служители са констатирали 52 нарушения. Съставени са 25 бр. АУАН по ЗДвП и ЗБЛД и 27 бр. фиша по ЗДвП. С полицейски заповеди за задържане до 24 часа в РУ – Сандански са задържани 9 лица. По време на операцията са извършени и 17 бр. проверки по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, като за установените четири нарушения са образувани едно бързо производство и три броя заявителски материали.

Служители на ОДМВР – Благоевград и РУ – Сандански извършиха съвместни проверки в 10 търговски обекта на територията на гр. Сандански, в които се предлагат стоки, носещи запазени търговски марки. Нарушения са установени в два търговски обекта. Иззети са с протоколи за доброволно предаване мъжки дрехи от различни търговски марки. Образувани са 2 броя заявителски материали за извършени престъпления по чл. 172 Б от НК.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ