Свържете се с нас

Новини

Волейболен Разлог празнува 70 години

Публикувано

на

70 поколения волейболисти на Разлог, голяма част от които видни общественици, учители, лекари, спортисти, между които и кметът на община Разлог Красимир Герчев, се готвят да отпразнуват рождения ден на волейболен клуб „Пирин”

На 28 септември в читалището в Разлог си дават среща всички бивши и настоящи спортисти, на която ще се представи ретроспекция на волейболен Разлог, неговото минало, настояще и бъдеще.

На 70-годишния юбилей на ВК Пирин е посветен и Международният турнир по волейбол с участието на представителните отбори на „Пирин“(Разлог), ЦСКА, „Марек“ и „Струмица“(Македония), който ще се проведе на 30 септември и 1 октомври.

В Разлог съществува организиран волейболен отбор година преди да се проведе първото държавно първенство в 1945 година. В следващата 1946 година клубът се регистрира официално.

ВК Пирин е постоянен регионален първенец до 1950 година. Отборът печели първия златен медал за момчета в страната в 1970 година и е ръководен от треньор Стойчо Грънчаров. В периода от 1992 година до 2005 г. детско-юношеската школа на ВК Пирин печели 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови медала.

В момента над 160 малки и големи волейболисти във всички възрастови групи – мъже и жени, както и представителният мъжки отбор във висшата волейболна лига на България, продължават традицията на любимия спорт на Разлог.

22 години от своя живот е посветил на волейболен клуб „Пирин” и кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, под чийто патронаж се организират събитията, но и за когото този юбилей е съкровен и вълнуващ. „От четвърти клас съм в залата на волейболния клуб в Разлог, преминах през всички възрастови групи, играх и с мъжете“. – каза Красимир Герчев. „Не само за мен, за много хората, за десетки поколения на Разлог, волейболът като спорт е съдбовен. Той е знаков за нашия град, защото много хора го избрахме, за да бъде не само нашето хоби, но и активен спорт. Ето защо 70 годишният юбилей на ВК „Пирин“ е значим за Разлог, защото е спорт, морално и житейски свързан с много хора. Честит юбилей на всички бивши и настоящи волейболисти на Разлог и нека да го отпразнуваме достойно и гордо- постиженията през годините са нашият стимул да продължаваме напред, да черпим вдъхновение от миналото, но и да изграждаме здрави поколения днес и в бъдещето”. – сподели още той.

За 70-годишния юбилей на ВК „Пирин”(Разлог) ще бъдат раздадени грамоти и юбилейни значки.

коментара

ВИДЕО

ВИДЕО / Четири обвинения срещу дознателката Розалина Кьосева

Публикувано

на

Районна прокуратура повдигна четири обвинения срещу дознателката в Първо РУ-Благоевград – Розалина Кьосева, дъщеря на Георги Кьосев, шеф на „Охранителна полиция” в ОД МВР. Установено е, че тя е изнасяла информация, разгласявала е дори служебна тайна, включително данни за близки и роднини на лица, които са представлявали интерес за криминалния контингент. Срещу нея е започнато досъдебно производство, използвани са специални разузнавателни средства, събрани са доказателства, разпитани са 13 свидетели, предстоят още разпити. Това стана ясно днес на пресконференция в благоевградската прокуратура, на която присъства и говорителят на главния прокурор – Румяна Арнаудова.

Първоначално срещу разследващия полицай е образувано разследване за престъпление против правосъдието. По-късно е установено и документно престъпление, събрани са доказателства за престъпление по служба, което се състои в споделяне на служебна тайна на лица, които не би следвало да разполагат с тази информация. Четвъртото престъпление е лично укривателство.

Според прокуратурата по безспорен начин е установена престъпната дейност на Розалина Кьосева. Ще бъде внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража”. Не е извършила тези действия от користна цел, но е имала личен мотив, уточни районният прокурор Борислав Ковачки. Кьосева дори изтеглила 25 000 лева кредит заради затворник, като провеждала процесуално-следствени действия като водещ дознател по досъдебно производство срещу него, докато той изтърпява наказание „лишаване от свобода” в Бобов дол за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Срещу него е било образувано досъдебно производство. Кьосева е била разследващ полицай, но не е изпълнила своевременно длъжностите, които й възлага законът – необходимите разпити и процесуално-следствени действия, събиране на други доказателства, не е извършвала очни ставки, които биха допринесли за обективната истина по това досъдебно производство. Това нейно деяние е осъществявано в периода 22 ноември 2016 г. – 22 март 2018 г. По това досъдебно производство, което е за измама, извършена от това лице, на Кьосева е повдигнато обвинение за престъпление против правосъдието.

Тя е направила всичко възможно, за да осуети изпълнението на европейска заповед от Република Гърция за арест на въпросното лице, за което има влязла в сила 6-г. присъда. Това е престъпление, лично укривателство, за което е обвинена. Само заради това, че е споделила тази служебна тайна на издирваното лице, има още едно обвинение и то е престъпление по служба”, уточни Румяна Арнаудова.

Четвъртото обвинение е документно и по същество представлява пет отделни искания до различни длъжностни лица в затворническата администрация, че по определено досъдебно производство Кьосева ще проведе разпит като свидетел с изтърпяващото наказанието си в Бобов дол лице.

Открит е телефонът, който тя ползва, в неговата килия също е открит телефон, с тях двамата са осъществявали разговорите.

Бащата на Розалина – Георги Кьосев, е в отпуск, срещу него се извършва дисциплинарна проверка. Към момента няма данни за негова съпричастност към деянията на дъщеря му.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Участниците в клуб „Литературни конкурси и фотография“, с ръководител г-н Халачев, постигнаха голям успех в национален конкурс, подкрепяйки изцяло идеята и целта на конкурса.

Публикувано

на

Снежана Костадинова с фотографията: „Цветна феерия в дъжда“, Ивана Шопова с фотографията: „Супер герой в Дъждовното царство“, Станимира Василева с фотографията: „Празничен дъжд“, Георги Шагов с фотографията: „В мъглата светя само аз – дъждовната капка“ и Антон Янев с фотографията: „Дъждовно отражение“, спечелиха отличието за обществена институция във фотоконкурса „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“.

Награда получи и клуб „Пирински стражи“ при Трето основно училище „Братя Миладинови“, с ръководители г-жа Жостова, г-жа Грозданова и г-н Халачев.

Днес, 26 март 2019 г., лично г-жа Мариана Халачева – директор на Трето ОУ „Братя Миладинови“, връчи доставените днес от куриерска фирма награди на учениците и на ръководството на клуб „Пирински стражи“.

На 21 март 2019 г., се проведе официалната церемония по награждаването на победителите в Националния фотоконкурс „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“, организиран от Българска асоциация по водите (БАВ), организиран по повод Световния ден на водата 22 март.

Конкурсът се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

В категория „Отличие за обществена институция“ нашите фотографи получиха шест отличия, което се случва за първи път в конкурса. Впечатлени от изпратените фотографии от учениците, организаторите решиха да увеличат броя на наградените участници, което също е прецедент.

Тъй като учениците нямаха възможност да присъстват на церемонията по награждаването, техен приятел бе представител на всички. Това бе г-жа Надя Балаценко, която участва в организираните летни походи на клуб „Пирински стражи“ и не скрива симпатиите си към учениците от Трето ОУ „Братя Миладинови“.

Г-н Нено Димов – министър на околната среда и водите награди победителите. На церемонията присъстваха професионални фотографи. Направи впечатление, че представителят на Френското посолство в България, изрази своето задоволство от видените перфектни фотографии, в това число и на учениците от иновативното Трето ОУ.

 „Тази година се спряхме на темата с дъждовете, защото те са свързани с климатичните промени и, за съжаление, прогнозите на експертите са, че това ще продължи и занапред“ – отбелязва инж. Иван Иванов, председател на БАВ в интервю за БНР, автор: Дарина Григорова. „Фотографите, които участват в конкурса, ни изпратиха наистина прекрасни снимки. Темата е интерпретирана в различни посоки. Много радостно е, че във фотоконкурса се включиха и ученици.“ – допълва инж. Иванов.

Журито на конкурса бяха: Председател – зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и членове: Илияна Тодорова, директор на дирекция „Управление на водите“ в МОСВ; Михаела Габрашкова, временно изпълняваща длъжността изпълнителен директор на ПУДООС; Никола Мобек, аташе по въпросите на институционалното и техническо сътрудничество във Френския институт в България; Мариета Ценова, арт-директор, фотограф и графичен дизайнер. Живее в Лондон, но работи по редица творчески проекти в Европа и България.

Гордеем се с вас, скъпи ученици!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ