Благоевградският бизнесмен, Методи Бачев: Платил съм си за всяка грешка!

Аз жертвах кариера и бизнес, да видим другите какво ще жертват от цялата кофа с помия…

Ралица ВАСИЛЕВА
Бизнесменът Методи Бачев се дистанцира от мощната строителна фирма „Агромах“, той е прехвърлил отговорностите си на дългогодишните си партньори и съдружници Христо Савев и Виктор Велев, поемайки негативите от разпространението на един скандален клип от селски събор, интерпретиран истерично в национален мащаб.
Цинични думи, изречени в пияно състояние по адрес на първия мъж в държавата се превърнаха в риф, който преобърна с краката на горе полицейската институция в Пиринско и фирма „Агромах“. Арести, жалби за рекет, уволнения в полицията, това бяха последствията от разпространението на клипа, след като пиянската еуфория на един бизнесмен, организирал и платил селската веселба, бе окачествена едва ли не като опит за дестабилизиране на държавността.
С решението си да се дистанцира от „Агромах“ Бачев пое отговорността за случилото се, потъвайки в мълчание дни наред, след цялата помия, която се изсипа върху него. Обсъждането на личностните му качества, не го нарани толкова, колкото опитите да се хвърли петно върху фирма „Агромах“, коментират негови приближени, познавайки всеотдайността на Бачев да ръководи Агромах, в условията: „Когато е трудно“.
Агромах се превърна в най-мощната строителна фирма, заради усилията на нейните съдружници да инвестират в най-добрата техника, най-модерните машини, да не жалят сили и средства и осигурят работа на над 4 000 работници в цялата страна. Печелеха обществени поръчки, защото с възможностите, които има „Агромах“ като ресурс, почти няма фирма, която да се конкурира с тях.
Една пиянска изцепка бе използвана за дестабилизиране на строителна фирма, доказала се с годините. Няма кътче в региона и страната, където да не се виждат работещите машини на „Агромах“. В поредицата от почивни дни, когато цяла България празнуваше Съединението фирма „Агромах“ работеше и хората и бяха по пътищата. Не сме съдници, но сме против оплюването на хора, които работят денонощно, сами изкарват парите си, на които както се видя, онези, които седят по цял ден по форумите даваха гнусни оценки и завиждаха безпощадно.
Методи Бачев бе лицето на“Агромах“. Облечен като работник той стоеше по магистралите в студ и пек редом до хората си. След всичките му усилия за изграждането на „Агромах“ една личностна грешка, а не порок, се превърна в апокалипсис за него. Припомняме, че още след като бе задържан в полицията, Бачев бе категоричен, че каквото и да става, той поема отговорността за случилото се, но няма да приеме да се слага петно върху авторитета на фирма „Агромах“! Вероятно затова Бачев замлъкна и се оттегля от „Агромах“????????
Клипът разтърси и системата на МВР в Пиринско. Допускайки грешката да задържи бизнесмена Бачев, директорът Росен Танушев депозира рапорт за преместване. Бе върнат в полицейското управление на Петрич. След него бе преместен във второ и заместникът му Петър Зашев. Полицаите от системата на МВР, били на въпросния събор се издъниха! Не докладвали за случилото се, не са взети мерки за ограничаване разпространението на клипа, затова и върху полицейската дирекция се хвърли петно.
Полицейщина и неадекватно поведение на служителите, това е изводът, до който достигнаха по върховете на властта, откъдето предприеха и маневри за излизане от ситуацията. Директорът бе сменен и от няколко дни начело е софиянецът Николай Хаджиев. Нов стрес за системата на МВР в Пиринско! Еуфорията от клипа отмина, но последствията бяха сериозни…….! В чисто човешки план, този клип „разплака“ десетки невинни хора………. близки на замесените в него лица. Явно няма да сте изненадани, ако споделим, че дълго време мобилният телефон на Методи Бачев беше изключен. Топ Преса обаче беше първата медия, която се свърза с него и му взе малко блиц интервю.
МЕТОДИ БАЧЕВ ПРОГОВОРИ ПРЕД ТОП ПРЕСА!
Силвия СТОЯНОВА
– Господин Бачев, как сте?
– Добре, благодаря.
– Неприятен повод, по който се чуваме…
– Неприятен е, да. Но в крайна сметка не се е случило най-страшното нали?
– Така е. Успяхте ли да осмислите и да анализирате това, което се случи от онази прословута вечер в Черниче?
– Вижте, тепърва предстоят съдебни процеси, изяснявания, проверки, така че няма да коментирам. Вдигам ви от уважение съм вас и вашите читатели, защото сте от малкото така наречени медии. В крайна сметка, анализирайки живота си дотук, аз съм си плащал за всички грешки. Жертвах кариера и бизнес, да видим другите какво ще жертват от цялата кофа с помия…
– Това означава ли, че признавате своята вина?
– Казах каквото има да казвам, нека всичко мине, нека институциите да си свършат работата и след това обещавам да говорим пак.
– Рекетиран ли сте от управителя на пиринско.ком?
– Лек ден желая. Поздрави на читателите….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене