ЕКСКЛУЗИВНО!!! Треньорът на „Марек“ хвърли оставка

Борис Кръстев депозира пред ръководството желанието си да сдаде заемания от него пост веднага след мача с „Чавдар“(Етрополе)

Причината бе разгромното поражение в 7-ят кръг на Югозападната трета лига с 0:4 у дома. В този мач играчите на домакините отново не показаха нужното ниво, за да се противопоставят на съперника си и разочароваха с начина по който играха. След срещата старши треньора Борис Кръстев веднага реагира и след серията неубедителни двубои депозира в управата оставката си. Той се аргументира своето решение именно с това: „ В сърцето ми винаги ще бъде отбора на „Марек“. Сега обаче мисля, че трябва да подам оставка, след тези резултати. Дадох всичко от себе си, но нещата не се получиха“, бе неговото лаконично изявление. С него багажа си от стадиона в града на барикадите стяга и помощникът му Светльо Георгиев. На практика това е второто напускане на треньор в Югозападната Трета лига, след като преди около две седмици поста в „Пирин“(Гоце Делчев) сдаде Анатоли Тонов.

От своя страна ръководството прие оставките на двамата, без да дава допълнителни обяснения. Заместник-председателят на УС Васил Василев пък заяви, че утре ще стане ясно кой ще бъде новият треньор. Според запознати фаворит за поста е Румен Стоянов, който е любимец на феновете в Дупница. Специалистът си спечели завинаги сърцата на местните запалянковци, след като преди няколко години пое отбора в тежко положение във „В“ група и го изведе до елита при последното му пребиваване там пред 2014 независимо от скромния бю’джет.

Иначе „Марек“ тръгна добре в срещата, но изпусна две положения за гол. Гостите реализираха при първата по-добра ситуация в 20-та минута, чрез Николай Ботев. До края на полувремето Марек игра слабо, като след почивката опита за щурм на домакините бе прекършен с втори гол на Ботев в 58-та минута. От тук до края дупничани свалиха гарда и чрез Иванов в 65-та минута и отново Ботев в 72-та минута гостите реализираха още два гола.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене