Хандбалният „Пирин“(Гоце Делчев) започва тази неделя участието си в „А“ група

За мача на завръщането си в елита неврокопчани според жребия ще гостуват в в Бургас на шампиона „Фрегата“

Преди този мач главният треньор Николай Пиргов може да разчита на почти всички свои състезатели с изключение на Александър Халачев, който има проблеми с дясното си рамо и много вероятно ще пропусне двубоя. Първото домакинство на „Пирин“ пък ще бъде чак на 8 октомври срещу „Спартак“ (Варна). Дебютът на момчетата на Николай Пиргов и Любомир Арнаудов пред собствена публика трябваше да стане на 25 септември, но ръководството на гоцеделчевци и управата на съперника – другият варненски тим „Локомотив“ (Вавна) се разбраха за отлагане на мача за след края на редовния сезон.

За селекция на пиринци ще се състезават само местни играчи. Покрай познатите бойци – братята Александър и Иван Халачеви, Марко Марков, Борис Нановски, играещия треньор Любомир Арнаудов, Иван Стоилков и Димитър Ортомаров ще бъдат налагани по-младите. Старшията Николай Пиргов даде да се разбере, че са били обсъждани имена на легионери отвън, но идеята е била отхвърлена. От клуба отрекоха проблемът да е е от финансово естество и декларираха, че е осигурен нужният бюджет за отбора, чийто основен спонсор е общината като рамо дадоха и някои частни инвеститори.

„Ние сме клуб, който има добра школа, и нашите състезатели заслужават шанс за изява. Целта за първата година е да се задържим в елита. Готови сме за новия сезон и смятам, че ще радваме феновете с добри игри и успехи. За момента легионери няма да имаме. Просто искаме да направим постепенна смяна на поколенията и тогава да мислим“, коментира наставникът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене