Калоян Ханджийски и ДСБ – Благоевград атакуват кмета Камбитов посредством LAFKA, пътьом прибирайки 50 000 лв. „хонорар“?

Представител на ДСБ – Благоевград (представил се за юрист) иска хонорар от 50 000 лева – имал „своите лостове“ да наложи на Калоян Ханджийски да спре да се занимава с „каузата Лафка“ и да търси ново поприще да атакува кмета Камбитов.

Тодор ТОДОРОВ

Кауза. Каузата е идея, чрез която се поставя значима цел в едно направление – политиче­ско, социално или от друг харак­тер, за решаването на сериозен проблем или на някакво важно дело. Реализирането на една ка­уза е свързана с мобилизиране на голяма група хора, изисква организация, пълно посвещава­не на проблема и много труд и всеотдайност до постигане на определените цели. Само че за ДСБ – Благоевград, и за повече­то български политици каузата е… бизнес. Правене на пари. Не се правете на изненадани, ува­жаеми читатели на Топ Преса – югозападният таблоид, защото това, което говорите на маса вечерта, докато си пийвате от домашната ракийка и хапвате от домашната или най-евтина­та храна от магазина, е истина. Чиста истина. Говорите за това, че корупцията в България е ежедневие, знаете, че рунтавите затлъстели политически крату­ни, които виждате от екрана на телевизора или от страниците на вестниците, ви лъжат, всеки ден се сблъсквате с манипула­цията и схемите на политиците, назначения, интереси и праве­не на много пари на ваш гръб. А вие търпите! Мислили ли сте някога защо го правите? Исти­ната ще ви я кажем ние от Топ Преса – защото просто лъжли­вите политици се опитват да говорят на вашия език. Чрез ва­шите емоции, дерзания и вълне­ния те ви манипулират, за да им се харесате и да ги връщате и връщате на власт… Решението си е ваше. Ние в случая играем ролята на изяснител, който за пореден път се опитва да ви по­каже, че вашите каузи струват пари. Пари, които влизат в джо­ба на политиците, защото за тях думата „кауза“ е средство да си напълнят джоба.

НА ПЪТ СМЕ ДА РАЗНИЩИМ ПО­РЕДНАТА ПОДОБНА ПОЛИТИЧЕСКА СХЕМА!

Преди време маргинални ме­дии разпространиха евтиния платен PR на лидера на ДСБ – Благоевград, Калоян Ханджий­ски, който в „името на народа“ е поискал в качеството си на общински съветник от Рефор­маторски блок договора за „Лафка” от кмета на Благоев­град Атанас Камбитов. Съвет­никът внесъл молба в общинска администрация да му бъде пре­доставен този договор, но отго­ворът на Камбитов бил, че през 2012 година, когато е сключен този договор, Ханджийски не бил общински съветник и зато­ва няма право да го по­лучи. Не му стига това оба­че, Хан­джийски за да подсили намере­нията си да „удря“ своят дългого­дишен враг Кам­битов, за­почва се­рия дела, едното от които пе­чели на първа ин­станция. Съдията се е хванал за буквата, взел се е насериозно и е дал основание на Ханжийски да се прави на леке още година и пoловина. Да, може би има греш­ка в процедурата по даването на информация, но същата тази информация пишман полити­кът от Благоевград е искал и от фирмата-собственик на търгов­ската верига „Лафка“ а именно – Табак Маркет. Изключително високопоставени и авторитет­ни източници в бизнеса инфор­мираха Топ Преса, че редом с информацията представител на ДСБ – Благоевград (пред­ставил се за юрист) е заявил, че местните сини дейци и техни­ят лидер Ханджийски не искат да навредят на компанията, а мишената била „кметът Камби­тов“, тоест цялата тази измис­лена манипулативна дандания е била да се атакува кмета, а не да се отстоява някакъв общест­вен интерес, който уж Калоян и дружина трябва да отстояват, щом са в общинския съвет. Ето защо ако компанията сметне­ла за полезно, то тя можела да предвиди хонорар от 50 000 лева за въпросния юрист от ДСБ – Благоевград, който имал „своите лостове“ да наложи на Калоян Ханджийски да спре да се занимава с „каузата Лафка“ и да търси ново поприще да атакува кмета Камбитов. „Вся­ка една сделка на компанията е напълно законна и ние няма какво да крием. Няма как авто­ритетна компания като нашата да стане част от тази махленска политическа схема с елементи на трагикомизъм…“ заяви спе­циално за Топ Преса – югоза­падният таблоид, представител на компанията от град Благоев­град. Компанията е предприела мерки по изчистване на името си по измисления скандал „Хан­джийски“ и ДСБ – Благоевград, но редно било да се види, че в Благоевград има политици, кои­то търгуват с общественото си доверие и влияние.

КЪДЕ Е КАЛОЯН ХАНДЖИЙСКИ В СХЕМАТА?

Десният лидер, благоевград­ски хулиган, ни най-малко може да обвинява Топ Преса в тен­денциозност и изпълнение на поръчки. Все пак ние сме ме­дията, която преди години му даде трибуна, при това напълно безплатно, в период на избори, разбира се, той си се осра, обе­щавайки да дари пари на дете, които всъщност не дари… Зато­ва нека бъде съден от общество и вяра! Никога не му е отказва­на трибуна и Топ Преса си има архив, с който може да докаже своята обективност към него и към ДСБ – Благоевград. Въпро­сът е защо 50 000 лева трябва да решат проблема? Какъв про­блем? Проблем, създаден от Ханжийски, който партията му (защо не и задкулисно) и той да решат срещу пари? Схемата на­подобява пъклените схеми на фармацевтичната мафия, която дава милиони да създаде виру­са и после да прави милиарди от лека срещу въпросния ви­рус. Въпросът също така е дали ние като медии и обще­ство ще позво­лим един поли­тик да си вихри коня и да прави пари на гърба на гласопода­вателите си? Господин Хан­джийски, чака­ме Вашите отго­вори – публично и Ви разрешава­ме да цитирате Топ Преса. И този път ли ще се направите, сякаш нищо не е станало, както с обещанията си да дарите пари на малката Габи от Благоевград и след това се покрихте и до ден днешен лев няма. За това ли гласуваха хората за вас – да се държите като враг на Камбитов и е логично ДА ВИ ЗА­ДАДЕМ ВЪПРОСА – не се ли опитвате и него да рекетирате по тол­кова коварен начин? Това ли е политиката на ДСБ – да се атаку­ва българска законна компания, даваща ра­бота на над 800 души в Благоевград и околи­ята и ако не преведат ЗАКОННА КОМИСИОН­НА на вашия партиен адвокат, ще продължа­вате да ги тормозите?

ТОВА НЕ Е ПОЛИТИКА! ТОВА Е УПРАВЛЕНИЕТО НА КОСТОВ ДЕВЕТ­ДЕСЕТТЕ ГОДИНИ…

…когато ВИС-2, СИК и други бяха задължени да спонсори­рат фондация „Демокрация“ , така и днес другарят Ханджий­ски явно се опитва да вкара в подобна схема и водещи ком­пании в Благоевград. Ако му липсва въображение, то ние от Топ Преса можем да дадем невероятна идея на господин Ханджийски, щото видимо ще удари на камък с „Лафка“ и фирмата собственик на вери­гата – може да подгони мобил­ните оператори. Антените им в Благоевград сеят радиация и това е доказано – нека впрегне своите другари да се разпишат по институции, да отидат до офиса на мобилните оператори и да им предложат познатото – политическо мълчание срещу пари. Там номерът може и да мине.

КАТО МЕДИЯ БУХАЛКА ЛИ ДЕЙСТВА ТОП ПРЕСА ДНЕС С ТАЗИ СТАТИЯ?

А ДСБ – Благоевград, и ней­ните избиратели като медии партия и членове бухалки ли действат по главата на Кам­битов и обществото? Да удрят по главата на една компания, която трябва да плати, за да не я кепазят жалките „Топ Новини“ и умрелите „Благоев­град еу“? Медиите са огледало на обществото, а политиците са част от това общество, ува­жаеми читатели на Топ Преса. Те са ваш продукт. Тези, които пратихте Ханджийски (който между другото лъга, че ще е на балотаж с Камбитов) в местната власт, за да богатее на Ваша сметка. Редно е след­ващия път да бъде изметен и на мястото му в ДСБ – Бла­гоевград, да дойдат истински опозиционери, които да пра­вят ежедневни срещи с хора­та, да работят за решаването на техните проблеми, за бла­гото им… а не да използват името на партията за бухалка срещу компании и власт, от която да искат пари законно или не…?!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене