Свържете се с нас

Таблоид

Учители от VIII СОУ „Арсени Костенцев“ се отказват от букетите за 15 септември, средствата отиват в подкрепа на Гошко от Белица

Публикувано

на

Под знака на благотворителността ще премине първият учебен ден в VIII СОУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград.

Новата учебна година ще бъде открита без букети за учителите, като спестените средства от родителите ще бъдат дарени в подкрепа на 11-годишния Георги Желязков от Белица, който страда от левкемия.

Инициативата е на възпитаника на училището Димитър Гогушев от 5 „б“, който поде благотворителна кауза в помощ на болното момченце. Неговите съученици с ръководител Албена Цветкова първи прегърнаха идеята да се включат в кампанията „Моето добро дело за Гошко“, която преди дни стартира кметът на община Белица Радослав Ревански.

Примера им последваха 1 „а“ клас с ръководител Румяна Кръстева, 3 „б“ клас с ръководител Валентина Стоянова и 4 „в“ клас с ръководител Геновева Димитрова.

Класните ръководители и техни колеги „прегърнаха“ идеята на петокласника и доброволно се отказват от празничните букети, които традиционно им даряват на 15 септември в знак на признателност и уважение техните възпитаници, в полза на малкия Гошко от Белица.

Директорът на училището Сергей Биров пък призова и други учители и класни ръководители да се включат в благотворителната инициатива. Специална каса за дарения ще бъде поставена на входа на учебното заведение за всички желаещи да помогнат на болното момченце.

Нещастието застига семейството на 11-годишния Георги Цветков през август тази година, когато детето е през лятната ваканция при баба си и дядо си в Белица. Родителите му забелязват нещо необичайно в начина, по който синът им гледа с едното око.

След няколко прегледа ги изпращат при невролог и след кратък престой в неврологична клиника започват куп изследвания, скенер и ядрено-магнитен резонанс. Поставена му е диагноза тумор в мозъка. Оказва се това е рядък случай, тъй като туморът е дифузен и се намира на място, което прави отстраняването му по хирургичен път невъзможно.

След дълги и детайлни проучвания семейството на Гошко открива, че стандартните медицински практики не са ефективни за този вид тумор. Надеждните практики към настоящия момент са свързани със специфична имунотерапия, която се прилага на много малко места в света. Клиниката, на която родителите се спират се намира в гр. Кьолн, Германия.

Те избират да започнат тази терапия, тъй като тя предлага най-малко инвазивна намеса. Имунотерапията ще активира имунната система и ще накара тялото само да се бори с туморните клетки. Лечението трябва да започне максимално бързо!

Сумата, която е необходима за започване на лечението, е 65 000 евро. Тази сума включва лечението в клиниката, междинни изследвания, проучвания и други разходи покрай лечението в чужбина. Това е едно начало на битката, което е необходимо да бъде поставено максимално скоро. Семейството е внесло документи и във Фонда за лечение на деца в чужбина (ЦФЛД).

Открити са и следните дарителски сметки на името на детето:

Дарителски сметки:
Aлианц Банк България АД
BIC код: BUINBGSF
BG07BUIN95611100548124 BGN
BG77BUIN95611100548125 EUR
име: Георги Емилов Желязков
goshko@reactivit.net

 

 

коментара

Таблоид

Катастрофа преди първия тунел на АМ “Струма”, пострадаха две жени

Публикувано

на

Катастрофа е станала на магистрала “Струма” в посока Благоевград. За инцидента съобщава свидетел на автомелето, цитиран от блиц.

“Преди първия тунел на магистралата са се ударили две коли. Бяха се размазали здраво”, споделя свидетеля на инцидента.

Той добави, че е видял да се оказва помощ на две жени, които явно са пострадали при катастрофата.

“Не знам какво е състоянието им, но изглеждаха сравнително добре”, признава той.

Движението в участъка не е напълно блокирано, но е затруднено. На място има полицейски екипи.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Мъж от Петрич блудствал с 12-годишно момиче, се изправя пред суда

Публикувано

на

38-годишният мъж помолил 12-годишната девойка да се качи в колата му, за да го опъти до магазин „Рай“ в Петрич. Веднага след като я качил в автомобила си започнал да я опипва, при което момичето скочило в движение.

Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Р.Г. (на 38 години) за извършено от него престъпление по чл. 149, ал. 1, пр. 1 от НК.

На 07.05.2019 г. обвиняемият Г. бил в гр. Петрич по работа, като се придвижвал из града с управляван от него служебен автомобил. В района на кръстовището на ул. „Свобода“ и ул. „Папульо“ той забелязал минаващо момиче (на 12 години) и през прозореца на колата го извикал да се приближи, като попитал за местонахождението на магазин „Рай“.

Малолетната обяснила на Г. как да стигне до въпросния търговски обект, след което всеки продължил по пътя си. На друго кръстовище обаче той спрял автомобила и клекнал до него. В момент, когато момичето преминавало покрай него, той го спрял и попитал дали може да се качи при него в автомобила и да му покаже къде се намира магазина. Обещал й, че ще я върне обратно на същото място.

Детето решило да му помогне и доверявайки му се, седнало на предната дясна седалка на автомобила до шофьора. Започнало за пореден път да му обяснява посоката към магазина. На свой ред обвиняемият попитал ученичката за възрастта й, направил й комплимент за външността. Междувременно тя видяла своята приятелка през отворения прозорец на вратата на автомобила, извикала я и й казала да я изчака. Помолила обвиняемия да спре, за да слезе, но той продължил. Докато шофирал, Р.Г. опипал момичето, с което целял да възбуди полово желание без съвкупление. Детето се уплашило от действията му и възползвайки се от факта, че мъжът шофира бавно, успяло да отвори врата и слязло от автомобила в движение. Веднага се затичало по тротоара към сградата на „Овергаз“ при приятелката си.

След като се прибрала ученичката разказала на родителите си за случилото се, като баща й депозирал жалба в РУ Петрич.

В хода на производството по делото от видеозаписи в района бил установен автомобилът и проведен разпит с управителя на дружеството – собственик на превозното средство. Действителният ползвател на МПС във въпросния ден бил установен. За изясняване на всички факти и обстоятелства било извършено разпознаване от малолетната на извършителя на деянието Р.Г.

Предстои делото да продължи в съда.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ