Белица с Кмет за пример, поде кампания в помощ на болно детенце

Кметът на община Белица Радослав Ревански поде кампания в подкрепа на болно момче. Благотворителната инициатива е озаглавена „Моето добро дело за Гошко“, а градоначалникът Ревански призова и колегите си от Югозападна България да се включат в нея, съобщава медийния портал „кмета“.

В отворено писмо на кмета на Белица до управниците в Пиринско се казва:

Скъпи колеги,

Добротата е едно от най-ценните качества на човека. Съпричастността, съдействието, добротата и смелостта да помогнеш в беда са висши човешки добродетели и белег за благородство. Те са присъщи на тези, които имат сетива, да видят и усещат с душите си проблемите на другите и на света около нас.

Вие, скъпи колеги, сте от тези избраници на съдбата, които си позволявам да провокирам към съпричастие за едно добро дело, от което се нуждае 11-годишният Гошко – внук на нашите съграждани Парашкева и Георги Харизанови.

Най-скъпият подарък, за да направим хората, изпаднали в беда, е да върнем усмивката им и вярата в живота! Тогава, в този миг, осъзнаваме, че ние сме направили подаръка, който е толкова желан и необходим от едно семейство, изпаднало в ужасно житейско състояние при новината за техния син и внук Гошко.

Всичко започва през месец август 2016 г. , когато, както обикновено през лятната ваканция, Гошко е в Белица при баба и дядо и съдбата решава да поднесе на семейството на 11-годишния Георги Емилов Желязков едно препятствие.

Родителите му забелязват нещо необичайно в начина, по който синът им гледа с едното око. След няколко прегледа ги изпращат при невролог и след кратък престой в неврологична клиника започват куп изследвания, скенер и ядрено-магнитен резонанс. Поставена му е диагноза тумор в мозъка /дифузен глиом на ствола (Diffuse Intrinsic Pontine Glioma- DIPG).

Глиомите съставляват около 70% от туморите в мозъка и ако са локализирани на удобно за манипулации място, се отстраняват хирургично и рутинно се облъчват. Туморът на Гошко обаче е дифузен и се намира на място, което прави отстраняването му по хирургичен път невъзможно. Това е много рядък случай.

След дълги и детайлни проучвания семейството на Гошко открива, че стандартните медицински практики не са ефективни за този вид тумор. Надеждните практики към настоящия момент са свързани със специфична имунотерапия, която се прилага на много малко места в света. Клиниката, на която родителите се спират се намира в гр. Кьолн, Германия, http://www.iozk.de/en/start/home.

Те избират да започнат тази терапия, тъй като тя предлага най-малко инвазивна намеса. Имунотерапията ще активира имунната система и ще накара тялото само да се бори с туморните клетки. Лечението трябва да започне максимално бързо!

Сумата, която е необходима за започване на лечението, е 65 000 евро. Тази сума включва лечението в клиниката, междинни изследвания, проучвания и други разходи покрай лечението в чужбина. Това е едно начало на битката, което е необходимо да бъде поставено максимално скоро. Семейството е внесло документи и във Фонда за лечение на деца в чужбина (ЦФЛД).

Открити са и следните дарителски сметки на името на детето:

Дарителски сметки:
Aлианц Банк България АД
BIC код: BUINBGSF
BG07BUIN95611100548124 BGN
BG77BUIN95611100548125 EUR
име: Георги Емилов Желязков
goshko@reactivit.net

Скъпи приятели и колеги,

Нека с доброто си дело всички ние изпитаме удоволствие, като помогнем на един твърде млад човешки живот да се пребори в битката с коварната болест!

pirinpress.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене