Стартира покупко-продажбата на учебници втора употреба в Благоевград

Учебници втора употреба вече могат да се намерят на една от борсите за употребявани учебници в Благоевград. Ден преди старата на новата учебна година, средношколци вече залагат за продажба учебната литература от миналата година с надеждата, че с припечеленото ще могат да закупят част от учебниците нужни им за тази година.

„Утре и в други ден ще бъде много оживено при нас, винаги е така. Когато учениците получат списъка с учебници идват при нас, където могат да намерят нужното им на по-ниски цени“, разказва един от собствениците на борсата Гриша Иванов.

Борсата в центъра на Благоевград съществува повече от 10 години, като интересът към продажбата и покупката на учебници втора употреба през годините не намалява, разказва още собственикът.

Закупуването на комплект учебници втора употреба излиза почти наполовина от цената на нов.

„Хората имат нужда, оценяват това нещо като полезно и необходимо. Явно им е изгодно да купуват и продават учебниците си“, добавя Иванов.

Всеки, който реши може да заложи в борсата ненужните вече учебници.

„Цената определят собствениците на учебната литература или ако се затрудняват аз. Има учебници, които въобще не са отваряни, чисто нови са. Цената се определя от клиента“, коментира търговецът.

Изплащането на учебниците, заложени в борсата, се извършва от първи октомври до първи декември всеки ден.  

 

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене