В „Пирин “ играят само местни момчета и за тях е чест да представят отбора

pirin_gd1

Абди Абдиков спаси две дузпи за 12 мин. при гостуването на „Пирин“ (Гоце Дел­чев) на „Локомотив“ (София). За съжаление обаче неврокопчани загубиха с 1:0 и оста­наха предпоследни в класирането на „А“ група. Със сигурност главния т съдия Христо Ристосков ще запомни 150-ия си мач в „А“ група, който бе част от първия кръг в битка­та в долната седмица. Единственото попаде­ние реализира Марки­ньос в 69-ата минута, но и бразилецът бе емнат от феновете, тъй като бе един от греш­ниците при изпълне­нието на наказателни­те удари.

Един от най-опитните съдии получи специален плакет от БФС заради пости­жението си, но още от първите секунди попадна в центъра на

събитията. Не бе из­минала и една мину­та от началото, когато Петър Димитров бе повален от противник в наказателното поле на „Пирин“ и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана щатният изпълнител Маркиньос, който оба­че стреля несериозно в центъра на вратата и Абди Абдиков изби. Кълбото стигна до Иво Иванов, който също успя да шутира, но стражът на гостите пак спаси.

В 12-ата минута „Ло­комотив“ отново полу­чи шанс да се разпише след 11-метров наказа­телен удар. Петър Ди­митров бе препънат в пеналта, но този път централният нападател Раул сс зае с изпълне­нието. И той предпоче­те да шутира в средата, а Абди Абдиков отново разгада намеренията на изпълнителя и спаси.

Дълго време футбо­листите на домакините бяха в шок от случи­лото се и не успяха да сътворят нищо запом­нящо се, което доведе единични викове за „Оставка!“ по трибу­ните.

В 64-та мин. топка­та влезе в мрежата зад Абди Абдиков, но по­падението бе отменено заради засада. Ранджелович стигна до цен­трирана балонно топка и с глава я прати в гор­ния ляв ъгъл.

В крайна сметка Ло­комотив успя да стигне до победата в 69-ата минута. Маркиньос пое топката в полови­ната на „Пирин“ и на­мери Раул по Десния фланг. Нападателят нахлу в наказателното поле и върна назад към бразилеца, който по зе­мята стреля за 1:0.

С победата „черве- но-черните“ вече имат актив от 34 точки на 10-ото място, на 12 пред намиращия се зад тях Черноморец Бур­гас. Пирин е 13-и с 15 точки.

„Стана добър мач. Локомотив София е си­лен физически отбор, а ние сме по-добре тех­нически. За първата дузпа ще каза, че още при изпълнението на центъра, без да продъл­жава сигнала на съдия­та, двама от Локомотив бяха преминали в на­шата половина. Втора­та дузпа е класическа, но имам претенция за дузпа и в наша полза в края на мача, защото Башов ми каза, че е бил настъпен.

В Пирин играят само местни момчета. За тях е чест да представят отбора. Действат пси­хически освободено. Това е нашата мотива­ция.“, каза треньорът на „Пирин“ (Гоце Дел­чев) Йордан Боздански след края на срещата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене