Пуснаха от ареста Кирил Ваклинов , отрича да е удрял полицай

„Полицията демонстрира сила, а униформените превишиха правата си“, категоричен е общинският съветник Кирил Ваклинов от Благоевград, който бе арестувана по време на мача между Пирин и Ботев Пловдив.

Местният парламентарист престоя в ареста почти едно денонощие заради това, че е нанесъл юмрук в лицето на полицай, охранявал футболната среща.

Той подчерта, че не вярва ръководството на ОД на МВР – Благоевград да извърши проверка на поведението на своите служители. „Колко полицейски шефове тук трябва да се сменят, за да имаме нормална полиция, а не „народна милиция”, която си позволява да псува феновете на „Пирин”, сподели лидерът на Гражданско сдружение „ЕКИП”.

Ваклинов призна, че не знае защо е държан в ареста почти 24 часа, след като още не му е повдигнато обвинение, нито пък има опасност да извърши друго престъпление или да се укрие.

Екшънът на мача в неделя се разиграл малко след 60-та минута, когато на трибуната при благоевградската агитка е бил запален транспарант.

„Тогава един от униформените се насочи към 12-годишния син на мой приятел и започна да го дърпа, да се държи грубо с него. Потърсих му обяснение с думите: „Остави детето, не се занимавай с глупости”. Тогава един от полицаите ме блъсна в гръб и паднах между седалките. Обърнах се да видя кой е и получих нова подсечка, след което ме изведоха с извити ръце от стадиона”, разказа своята версия Кирил Ваклинов.

Ваклинов призна, че преди години отново е имал вземане-даване с полицията след мач в Гоце Делчев. Бил предизвикан от противниковата агитка, в състояние на афект ударил един от тях и се озовал в ареста.

За случая е уведомена Районна прокуратура-Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Работата на разследващите продължава. Най-вероятно Ваклинов ще бъде изправен пред съда за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай по време на изпълнение на служебните му задължения. „Досъдебното призводство е срещу неизвестен извършител към момента. Все още няма привлечено лице като обвиняем. Продължават разпитите на свидетели и изясняването на случая”, уточниха от прокуратурата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене