Трима без книжки и трима пияни през уикенда по пътищата в Пиринско

Поредни трима водачи на МПС без документи за правоуправление са установени от полицаите през почивните дни в Благоевград, Петрич и Първомай. Срещу тях са образувани бързи производства за извършено престъпление по чл.343В, ал.2 във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

В събота около 11:30 часа по пътя между петричките села Коларово и Беласица е спипан да управлява лек автомобилм ”Опел Вектра” без да притежава шофьорска книжка 48-годишният Н.Я. от Първомай.

Снощи около 22:35 часа в ж.к. ”Ален Мак” в Благоевград без свидетелство за управление на МПС е засечен да шофира лек автомобил „Алфа Ромео” Е.М., на 36 години от Благоевград.

Също снощи около 23:00 часа по ул. ”Никола Вапцаров” в Петрич е заловен за същото престъпление и 26-годишният С.Й. от града, който управлявал мотоциклет „Хонда”.

И мъртво пияни водачи продължават да шетат по пътищата в областта, за два дни са установени трима след стабилна почерпка.

С 2,14 промила алкохол в издишания въздух е спипан да управлява лек автомобил „Фолксваген” в събота около 22:05 часа в района на разложкото село Баня 24-годишният Г.Д. от селото.

Полицаите от Петрич снощи около 20:30 часа пък са установили абсолютния рекордьор на седмицата – 53-годишния И.Т. от Габрене, който шофирал в село Струмешница лек автомобил „Фолксваген Голф” с наличие на 2,58 промила алкохол.

Миналата нощ по ул. ”Рокфелер” в Петрич зад волана на „Мерцедес” е спипан и 31-годишният Й.З. от село Ръждак. Пробата за алкохол отчела 1,44 промила.

И срещу тримата пияни водачи са образувани бързи производства за извършено престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене