СТРАШЕН ИНЦИДЕНТ В СТРУМСКО! Внучката на бизнесмена и кметски наместник Добрин Хамбарджийски окървавена, куче пазач впи зъби в 12-г. момиче

12-годишно момиче от Благоевград е жестоко нахапано от куче пазач. Инцидентът стана вчера след 19.00 часа в кв. „Струмско“. Върху момичето, което преминавало с група приятели по ул. „Струма“, срещу земеделската аптека, изведнъж връхлетяло куче от намиращия се в непосредствена близост сервиз за коли. Пострадалата Силвана е от известна фамилия Хамбарджийски, тя е внучка на бизнесмена и кметски наместник на с. Дебочица Добрин Хамбарджийски. Повалена е по очи от изскочилата от отворената желязна врата на автосервиза каракачанка, която я захапала за краката.

Един от работниците в сервиза, Георги, който е и собственик на кучето, отървал момиченцето от захапката на озверялото куче и веднага с личната си кола я транспортирал до благоевградската болница. На ухапаното момиче е оказана първа помощ в хирургично отделение. Раната е обработена и детето остава за лечение предвид опасността от инфектиране на раната от кучешките зъби, съобщиха от МБАЛ – Благоевград.

Неотлъчно до пострадалото дете, което е в шок, бе майката Деси. Момичето успяло да обясни само, че по улицата е вървяло бездомно куче и най-вероятно каракачанката е изскочила навън заради него.

Служители на ОД на МВР пристигнаха на място в хирургично отделение, те снемат обяснения относно обстоятелствата около инцидента. Изяснява се защо кучето е било отвързано.

Пред входа на хирургия, силно притеснена, чакаха бабата на пострадалото дете – Силвия, и вуйчото Иван Хамбарджийски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене