ГОРДОСТ!!! Родената в Блатска Фатме Мандева стана пета в света! За малко изпусна медал

ладата надежда на родната борба направи сериозна заявка за място не само в националния ни отбор, но и в световния елит със своето представяне на световното за юноши и девойки в Макон

Според специалистите за родената в хаджидимовското село Блатска националка ще се говори тепърва все повече с все повече добри думи. Те визираха начинът, по който се бори и как тръгна в шампионата. В нейната категория до 44 кг. младата спортистка тръгна изключително фатме мандева борба българиядобре в шампионат, след като фиксира на сметката си 2 победи с туш. Първата постигна първо срещу германката Лаура Шмит при резултат 10:4 и в четвъртфиналите срещу унгарката Бианка Рези в момент, в който водеше само с точка преднина 6:5. На полуфинала обаче нашето Фатме не успя да влезе добре в сблъсъка и японката Миу Накамура се оказа непреодолимо препятствие пред нея. Двубоят завърши с туш за азиатката след 10:0 и така тя си извоюва мястото на финала, а Мандева остана да спори в единия от малките финали за бронзовите медали, който обаче загуби и остана на пето място, след което се стигна до загубата на състезателката на „Левски“ в единия от малките финали.

За родената в Блатска млада спортна надежда обаче това е успех, след като се бори в компанията на далеч по-опитни състезателки от целия свят. От тази гледна точка петата позиция в света е повече от престижна в един от най-конкурентните спортове не само при мъжете, но и при жените.

За специалистите Фатме върви във възходяща посока и очакват в дългосрочен план медали от световни и европейски първенства, както и от олимпиада. Те напомнят, че младата надежда върви във възходящ план, имайки предвид факта, че е бронзова медалистка от европейското за кадетки в Черна гора преди години, след като в спор за отличието тушира румънката Елена Золтан. Преди това пък има различни други отличия, които показват прогреса и.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене