Криминалист №1- Петър Зашев и директорът на охранителна полиция Георги Кьосев са вероятните двама, които ще се разделят с постовете си, след скандала „Бачев-Бриндо“

След вчерашната оставка на директора на ОДМВР – Благоевград старши комисар Росен Танушев, днес се заговори, че още двама висши полицаи си отиват, вероятно като последствие от скандалния случай с видеото от с.Черниче.
Източник разкри, че това са началникът на криминална полиция в ОД на МВР в Благоевград- Петър Зашев, както и директора на охранителна полиция- Георги Кьосев.
70091-632x358
203-04-01-Георги-Кьосев2.jpeg
Рокадите в благоевградсата полиция започнаха вчера, след като стана ясно, че е образувана предварителна проверка за скандалния видеоклип, който излезе преди дни в сайта „Пиринско“. От Пресцентъра на МВР-Благоевград отказаха коментар за рокадите и нито потвърдиха, нито отрекоха имената на двамата, които ще бъдат освободени.
Истинският скандал се заформи вчера, когато стана ясно, че за ден е задържан бизнесменът Методи Бачев. Освен него на разпит бе привикан и собственикът на медията пуснала видеото Иван Хамбарджийски, а десетки други свидетели бяха привикани за снемане на обяснения.

На видеото се вижда и чува как строителният бос Методи Бачев от микрофона казва, че кметът на Симитли е е..л Бойко Борисов. Присъстващите полицаи, които трябвало да следят за реда на курбана в селото, не са отразили в доклада си, че е имало нещо нередно, а написали, че е събитието е преминало нормално. Едва след като видеото е качено на сайта Pirinsko.com започва полицейска проверка.
Когато полицията започнала разпитите на присъствали на събора, повечето казали, че не са чули нищо. Прокуратурата обаче върнала преписката на полицията за допълнителни и нови разпити и се появили свидетели, които потвърдили думите, изречени от Бачев на микрофона. Бизнесменът е бил извикан в полицията и му е издадена заповед за задържане до 24 ч.
Според информирани полицията се е презастраховала с тази заповед, защото неморалното поведение на Бачев не означавало, че е наказуемо.
Официално от МВР съобщиха, че поводът за оставката на Танушев е превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани. Разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.
Очакваме да се потвърдят имената на Зашев и Кьосев, като поредните двама, които ще изхвърчат от постовете си , заради случая.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене