Библиотеката към читалището в Белица с одобрен проект в партньорство със СОУ „Св. св. Кирил и Методий“

Читалищната библиотека при НЧ „Георги Тодоров-1885” – Белица спечели проект в конкурса на Фондация „Глобални библиотеки – България” – „Библиотеката – активен участник в обществения живот” – 2016 г., съгласно договор с Министерството на културата.

Проектът на белишкото читалище е озаглавен „Обичам природата и аз участвам“ и ще се осъществи в партньорство със СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Белица.

Проектът цели да допринесе за насърчаване и формиране на природозащитната и екологична култура на подрастващите и на хората от общността за опазване на биологичното разнообразие и ползите за развитие на туризма на местно и национално ниво.

Екипът на библиотеката ще работи за подобряване качеството на живот чрез повишаване на екологичната култура на общността, повишаване на осведомеността и разбирането сред младите хора за ползите от неформалното образование по темите опазване на околната среда и устойчиво развитие и взаимовръзката им с местни и регионални организации.

Идеята е чрез проекта да бъде повешена и информираността на местната и национална общественост за значимостта на биологичното разнообразие, съхранено в териториите НП “Рила” и ДГС ”Белица”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене