Димитър Бербатов на път да се събере с Джърмейн Дефоу в Съндърланд

За това съобщават медиите в Англия, където прогнозират, че ще стане факт до дни

Изненадващият транфер в отбора от Висшата лига влиза в плановете на мениджъра на тима Дейвид Мойс, който ще трябва да решава сериозни кадрови проблеми.
Според спортните медии във Великобритания Съндърланд има спешна нужда от поне едно ново попълнение в атака и бившият национал може да се окаже идеален вариант за това като е една от опциите пред бившия мениджър на „Манчестър Юнайтед“.
След напускането на Дани Греъм и Стивън Флетчър, през летния трансферен прозорец, а Фабио Борини е контузен и ще отсъства от игра през следващите три месеца. Младите Джоел Асоро и Дънкан Уатмор със сигурност не дават нужната дълбочина в състава на шотландския мениджър. По този начин Мойс може да разчита в нападение единствено на опитния Джърмейн Дефоу, с когото преди време българинът игра в „Тотнъм“.
Съндърланд искаше да привлече Стивън Нейсмит под наем от Норич, но „канарчетата“ не се съгласиха на подобна сделка.
Мойс иска да привлече поне един нов нападател, а Бербатов е една от най-сериозните опции. Другите варианти са свободните агенти Виктор Аничебе, Никлас Бендтнер и Питър Одемвинге.
Ако не се стигне до трансфер, Димитър Бербатов ще продължи да си почива в България и да очаква нови оферти. Самият той вече отказа такива от Емирствата и Китай. Говори се, че заради жена му Елена, той все още не е предприел някаква крачка, което се дължи не само на бременността и, но и на големите и претенции за това къде иска да живее около съпруга си. Заради нейните претенции може да се окаже,че Димитър Бербатов няма да играе никъде, независимо от мераците му да се състезава поне още 1-2 години. Това обаче едва ли може много да го притесни във финансов план, след като той натрупа сериозни суми в своите сметки от престоите си в различни отбори и се очертава като един от най-богатите спортисти не само в България. В крайна сметка обаче властната жена на бившия национал може и да склони да го пусне с оглед на новите 2-3 милиона евро, които могат да постъпят в семейната хазна през следващия сезон.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене