Банско се раздели с още един свой играч. Йордан Юруков стана помощник-треньор на ЦСКА 1948

Влизането на колоритния нападател в треньорския щаб на ЦСКА 1948 вече е факт

Досегашният футболист на Банско направи днес първа тренировка с отбора в качеството си на помощник-треньор на новоназначения наставник Валентин Илиев. На практика това оправда слуховете, че при евентуален избор на сина на легендарния вратар на „армейците“ Илия Вълов, ще заработи с негов клуба. Самият футболист потвърди новината и това, че е бил поканен от новоизбрания старши треньор да влезе в щаба му. Йордан Юруков изрази задоволство от разбирането на банскалии, с които бе в договорни отношения до края на сезона. В същото време от там изобщо не правили спънки на бившия играч на ЦСКА, „Славия“, „Черно море“, „Миньор“(Перник), „Локомотив“(Пловдив) и го освободили по взаимно съгласие. От клубната управа пожелаха успех на бившия си вече състезател в новото му поприще. „Никога не сме спирали някого, когато иска да направи една значима крачка в кариерата си. Нямаме правото да направим така и с Данчо, а само да му пожелаем искрено успехи и късмет в новото предизвикателство,“ коментира изпълнителният директор на Банско Йордан Баряков.

Самият Йордан Юруков пък има известен опит в професията на треньор, след като бе помощник на Димитър Соколов в „Пирин“(Разлог), а така също работеше в ДЮШ на клуба с една от формациите в него. Притежава лиценз „Б“ и вече учи за лиценз „А“, което ще му бъде достатъчно да бъде на поста през следващите години, дори настоящият му отбор да влезе в професионалния футбол.
Случилото се въобще не изненада специалистите, които припомнят, че преди 7-8 години Валентин Илиев и Йордан Юруков играха заедно за ЦСКА. Нападателят от Разлог дори има 11 мача и 1 гол в евротурнирите, а така също по ирония на съдбата той асистира за гола именно на сина на Илия Вълов във вратата на Ливърпул при единствената победа на „червените“ над легендарния клуб от Англия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене