Семейство земеделци грабнаха приза „Най-хубав селски двор“

Земеделските производители Тонка и Димитър Димитрови са новите носители на приза „Най-хубав селски двор”, те получават и награда от 100 лева, давана всяка година на традиционния събор в кюстендилското село Жабокрът.

3„Тази година имахме най-много състезатели, 17 семейства от селото се включиха в надпреварата”, каза председателката на читалище „Съгласие” Милена Стоименова.

5Цялото жури, сред които и озеленители и инженери от община Кюстендил, повече от седмица обикаляли кандидатите, за да определят чий двор е №1.

6„Най-важните критерии са как се поддържа дворът, озеленяването му, цветните алеи, тротоарът пред къщата, както и има ли кът за отдих и за гости”, обясни Стоименова.

7Тазгодишните печеливши са зеленчукопроизводители, и двамата са много трудолюбиви, имат две деца – син и дъщеря, синът и съпругата му от години живеят в Испания, а дъщеря им Даниела в момента е в България, тъй като е започнала работа в столицата”, разказва селската кметица Десислава Стоянова.

Победителите издадоха, че преди пет години правили реновиране на двуетажната си къща, а стопанката на дома Тонка Димитрова открай време садяла цветя и украсявала двора в къщата им.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене