Кунева: Посещението на Борисов в Турция беше правилен ход

Тези избори по начало вървят с по-бавен ритъм на обявяване на кандидатите. Не мисля, че в момента всички партии чакат РБ, за да започнат състезанието на идеи
В момента имаме едно много стабилно дясно-центристко управление, което е в състояние да излъчи ясни политически идеи. Това каза вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева. РБ има поне трима кандидати, които са достойни хора, добави тя.
РБ нямат просто вицепремиер в правителството, това е коалиционно споразумение с правителството. По думите на Кунева блокът е постигнал много от реформите и това е важното. Тя отбеляза, че въпреки излизането на Радан Кънев от блока той е оцелял и е продължил да пчели избори. „Той се изолира и после се върна. Единството на блока означава никой да не узурпира говоренето от негово име, без колегите му да са го натоварили с това“, подчерта Кунева в ефира на bTV.
Тя коментира въпроса, че Касим Дал е изразил подкрепа на партията за Ердоган по време на митинг. „Това е техен партиен въпрос. Това не повлиява на политиката на РБ. Аз съм остро несъгласна с това, че България прави остър завой във външната си политика. Това не е вярно“, категорична беше Кунева.
„България и РБ не са променили външнополитическата си ориентация по никакъв начин. Посещението на министър-председателя в Турция беше правилен ход. Определението, че той е пощенският гълъб на Ердоган беше злобно и дребнаво. Нима Юнкер също е такъв?“, попита Кунева. „Това е крайно нездраво – нима не бива да си говорим със страна, която е наш съсед?“, попита тя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене