„БОХЕМИ” БАНСКО – БАЛКАНСКИ РИТМИ И ВКУСОТИИ ТОЗИ УИКЕНД

Не бързайте да консервирате лятото в буркани, предлагаме ви да се насладите на неповторимата му свежест и богат вкус още този  уикенд – 3-4 септември. Няма по-подходящо място за целта от плодородната трапеза на гр. Банско, където изобилието ще се изяви не само във виненото многообразие, но и в добре приготвените ястия. Местната кухня е поредният участник във балканския фестивал „Бохеми”.

И тази година Община Банско ни кани на фестивал, който ще въздейства на всичките ни сетива. На септемврийското пиршество ще бъдат Дино Мерлин, MAGNIFICO, оркестърът на Кристиян Азирович, „Алкохол Джаззз Оркестър”, „Карандила”, както и родната сензация DIA, ведро акомпанирани от Ники Станоев.

На сцената ще „излязат” традиционни български и сръбски специалитети – кюфтета, бански суджук, сръбска пушена наденица, агнешка наденица, нервозни кюфтета, както и лютеница по домашна рецепта. Плюс български производители на вина и ракии от лозя, засадени в най-плодородните ни масиви и богато разнообразие от качествени безалкохолни напитки, които тонизират тялото и носят наслада на духа.

В духа на фестивала, някои от чуждестранните изпълнители държат да опитат автентична българска ракия в бекстейджа. Истинските ценители знаят, че макар и ракията да е много разпространено питие на Балканите, то е с характерен привкус във всяка държава на полуострова. На „Бохеми“ всички гости ще могат да опитат селекция от български ракии, наред с всевъзможните балкански вкусотии.

Фестивалът „чука” на вратата, побързайте!

По традиция „Бохеми” е със свободен достъп. Гр. Банско, Централен площад, 3-4 септември, 18.30 часа

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене