ШОК!!! Благоевградският баскетбол пред закриване

Преди година по същия сценарий бе закрит мъжкият хандбален „Интер-Академик“, който бе финалист преди 3 г. за Купата на България, сега идва ред на баскетбола в най-големия град на Югозапада, хората се питат, кой спорт ще бъде погребан след това

На практика всичко зависи от окончателното решение на новоизбрания ректор на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков. Според информацията около казуса той има намерение „Академик“(Благоевград) да няма мъжки баскетболен отбор. За това свидетелства и треньорът Божидар Гьорев, който трябваше утре на 1 септември да изведе своите възпитаници за първа тренировка. Той обаче бе достатъчно откровен и затвърди предположенията за кончината на благоевградския баскетбол, след като призна че до този момент абсолютно никой не е говорил с него, но е силно обезпокоен от това което чува. Той води и младежкия национален отбор и бе откровен, че заради тази неизвестност не е разговаряно абсолютно с никой от състезателите. Предстои и среща до края на седмица между него и ректора като надеждата е той да промени своето решение.

През последните 5 години благодарение на усилията в тази насока на предишния ректор проф. Иван Мирчев ,Благоевград се утвърди като истински баскетболен център. Академик пък неизменно бе част от баскетболната ни А група, а проф. Мирчев е и член на управителния съвет на родната федерация.Не бива да се забравя ,че в целия свят баскетболът е университетски спорт № 1.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене