Официално откриха 100-метровия трибагреник в Сандански

Министър Ангелкова поздрави авторките на проекта


 Вчера на официална церемония бе открита най-патриотичната стена в Сандански – 100-метровия български трибагреник. Освен авторките на патриотичната инициатива – Лидия Чанева, Елена Лазарова, Юлиана Попдимитрова, Мария Влахова и Лиляна Дерибанова, десетки граждани и гости на града, на откриването присъства  и кметът Кирил Котев, който връчи почетни грамоти на петте момичета.

Събитието не остана незабелязано и от Министерството на туризма. Министър Ангелкова изпрати поздравителен адрес. Ето пълният текст на поздравителното писмо:

 „Уважаеми млади дами,

Бих искала да поднеса личните си поздравления за тази прекрасна инициатива. Изработването на сто метрово българско знаме заслужава истинска адмирация! Във времето, в което живеем, е изключително важно да запазим българския дух и да помним историята, създала и съхранила българската държава.

Юлиана, Лиляна, Елена, Лидия, Мария,

Това, което сте сътворили, ни накара да се чувстваме горди не само то нашата история, но и от факта, че пет млади момичета са готови да вложат толкова много усилия, време и най-вече талант за реализацията на една патриотична идея.

Продължавайте да бъдете активни и борбени във всичко, което искате да постигнете. Вие сте пример за всички нас!

Николина Ангелкова, министър на туризма.“

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене