Старши треньорът на „Марек“ Борис Кръстев след фиаското с 0:3 у дома: „След такъв резултат трудно се говори“

Треньорът на „Марек“(Дупница) бе огорчен след домакинското фиаско пред собствена публика, което претърпя тимът срещу „Струмска слава“(Радомир) в дербито от втория кръг на югозападната Трета лига 

„Шансът не бе на наша страна, много пропуски. Голяма успеваемост на отбора на Радомир, които почти на 100% използваха ги и ги реализираха.  През първото полувреме играхме бавно, назад и настрани си пускахме топката. Сами се изненадахме. През втората част ние опитахме да натиснем, променихме някои неща, но не успяхме да отбележим гол. Днес се видя в пълна степен, че когато е нужно да се отбележи гол, да се върне спокойствието, имаме проблем при реализирането на попадение. В крайна сметка мога да съм доволен от второто полувреме, когато момчетата се преобразиха, играхме настъпателно. Последва едно влизане от страна на Радомир към нашата врата и получихме гол, с което футболистите малко се прекършиха. Опитвахме се да играем и не се примирихме. Нормално е да бъде минорно настроението, след такъв мач на никого не се говори. Трябва да вдигнем глави и да вървим напред, да се отстранят грешките и да гледаме към следващия мач. Разочаровани сме всички, но и това е част от футбола,“ коментира старши треньорът на „Марек“ Борис Кръстев след загубата на отбора му у дома от „Струмска слава“(Радомир).

Иначе на стадион „Бончук“ пред около 1000 зрители дупничани претърпяха поражение с 0:3 от гостуващия отбор. Радомирци бяха продредени в защита, изчакваха своите моменти на контраатака и по този начин успяха да изненадат домакини. Те показаха висока успеваемост и от буквално 3 положения за попадение, реализираха 3. За разлика от тях, съперникът имаше 5-6 положения ситуации за гол, но показаха отново стара слабост в завършващата фаза. В 18-ата минута Стоян Георгиев успя да се измъкне зад гърба на бранителите на домакините, последва колебание на вратаря на „Марек“, Георгиев се възползва и след като преодоля стража на празна врата реализира за 0:1. Дупничани можеха да изравнят още в ответната атака, но шут на Владимиров фронтално срещу противниковата врата бе спасен атрактивно от радомирския страж. След почивката „Марек“ тръгна остро в атака и натисна противника. В 53-ата минута Росен Йорданов не уцели вратата останал сам по диагонала от няколко метра, пропилявайки чиста възможност. От това се възползваха гостите, които с една от редките си контри в 56-ата минута покачиха на 0:2 с попадение на Тодор Зюмбюлев. Дупничани не се отказаха и продължиха да атакуват. В 60-ата минута Милен Лахчев стреля с глава под гредата, но вратарят на Славата спаси. В 65-ата минута дойде друго 100-процентово положение за „Марек“, след като Чечев бе оставен сам, но и той не успя да отбележи. В следващата минута пък Еньо Кръстовчев удяри напречната греда, а топката така и не влезе в мрежата на гостите. 9 минути преди края отново при контраатака Зюмбюлев попари пак дупничани за 0:3.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене