Неврокопската звезда на „Славия“ Георги Пашов: Искам да стигна до Националния отбор на България!

Иван СТОЯНОВ

Георги Великов Пашов е роден в на 4 март 1990 годи­на. Живее в Гоце Делчев. Иг­рал е за юношеските отбори на „Пирин 1922“ и Академия „Литекс“. От 2009 година е професионален футболист. Кариерата му започва в „Чавдар“ (Етрополе), преми­нава през „Славия“ и Мон­тана. В момента е играч на „Славия“. Миналата година се дипломира като магистър в Стопанската академия в Свищов. Гостува ни в рубри­ката „Честно в очи“, за да ни разкаже за футболната си кариера и бъдещите си наме­рения.

– Здравей, Георги! Пред­стави се с няколко думи на нашите читатели.

– Здрасти, казвам се Геор­ги Пашов на 26 години, родом от Гоце Делчев. Футболист съм и успоредно с това съм завършил висше образова­ние, затвърдено с магистра­тура в град Свищов.

– Откога датира любовта ти към футбола, как започ­на да се занимаваш с този спорт?

– Oт 1998 г. Тогава майка ми ме посъветва да гледам мач между Левски – ЦСКА и след това настоях да ме за­пишат да тренирам футбол.

– От 2009 година си про­фесионален футболист, пре­ди това мислил ли си да се занимаваш професионално с това, било ли ти е детска мечта?

– Естествено, все пак тол­кова години съм тренирал – винаги е било с целта да иг­рая професионален футбол!

– Играл си за „Чавдар“ (Етрополе), „Славия“, Мон­тана, сега отново си в „Сла­вия“. Това означава ли, че това е твоето място? Там ли се чувстваш най-добре?

– С течение на времето ста­ва така, че където и да играя, пак се връщам в „Славия“. Мога да кажа, че това е мяс­тото, на което се чувствам като у дома си.

– Какво ти дава и ти взема футболът?

– Футболът ми дава и ми взима много! Дава ми дисци­плина, отговор­ност, здраво­словен начин на живот. Взима ми това, че съм ангажи­ран поч­ти цело­годишно 7 дни в седми­цата и пора­ди този факт не ми оста­ва много време за семей­ство, при­ятели и забавления.

– Тренирал ли си други спортове?

– Да, тренирал съм ханд­бал. Имам златен медал от Републиканско първенство.

– На какво ниво е футбо­лът в България?

– Мисля. че футболът ни е на такова ниво, на което се вижда, че повечето мачове са без изявен фаворит, сили­те на отборите са изравнени и оттам се получава така, че мачовете в Първа лига ще са интересни, а първенството завързано.

– Ти си от Гоце Делчев, се­мейството ти е тук, остава ли ти време да се виждаш с тях и да си почиваш в родния град?

– Когато имам свободно време, се старая да го прека­рам със семейството си.

– Какво да очакват фе­новете на най-популярната игра от теб в най-близко бъ­деще?

– Тренирам и се усъвър­шенствам всеки ден, за да мога да бъда забелязан на по-високо ниво (чужбина), а защо не и да стигна до На­ционалния отбор на Бълга­рия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене