Борис Солтарийски, Валери Димчев и Илия Ранков на една сцена с млади китаристи в Банско

За поредна година младият преподавател по китара и струнни инструменти в Банско – Марин Бърдарев, направи съвместен концерт на своите възпитаници с известни имена от българската музикална сцена.

Музикалното събитие бе под надслов „Свирим, пеем и мечтаем”. Заедно на една сцена с Борис Солтарийски, Валери Димчев и Илия Ранков бе блестящият завършек на записалите се деца в лятната школа по народно пеене и народни инструменти, финансирана от община Банско.

Малките музиканти, заедно със своите реализирани „колеги” – Борис Солтарийски, Валери Димчев и Илия Ранков, подариха вълнуващи мигове на препълнената с публика зала на читалище „Никола Вапцаров.

Разнообразният репертоар и постигнатата от децата завидна музикална култура вдигна зрителите на крака, за да дадат заслужени аплодисменти на изпълнителите.

По време на концерта бе прочетен и поздравителен адрес от кмета на общината Георги Икономов, който пожела на младия преподавател Марин Бърдарев и на всички участници още много концерти и бъдещи успехи.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене